fbpx
Нідерланди передають три польові шпиталі для Нацгвардії

Нідерланди передають три польові шпиталі для Нацгвардії

Війна з Росією Європа МВС Медицина НГУ Нідерланди Світ Україна

Нідерланди передають Україні три польові шпиталі.

Про це стало відомо під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського з послом Нідерландів в Україні Єннесом де Молом, повідомили в МВС.

Посол передав міністру листа від голови оборонного відомства Нідерландів Кайси Оллонгрена. У цьому документі йдеться про те, що Нідерланди найближчим часом нададуть Україні три сучасні польові шпиталі для потреб Національної гвардії.

“Хочу висловити глибоку повагу та захоплення відважністю, виявленою вами та українським народом у протистоянні російській федерації”, – йдеться в листі керівника МО Королівства Нідерланди Кайса Оллонгрена.

Монастирський та де Мол обговорили поточну ситуацію на українсько-російському фронті та проблеми відновлення життєдіяльності на деокупованих територіях.

Нідерландський польовий шпиталь в Україні. Березень 2022. Фото: Командування Медичних сил Збройних Сил України

Посол також висловив готовність Нідерландів активно долучитися до посилення потенціалу України у процесах знешкодження вибухонебезпечних предметів на територіях, де відбувалися бойові дії.

Про цю співпрацю говоритимуть під час технічної конференції “Координація донорів для програми протимінної діяльності в Україні” у Женеві.

Конференцію організовують Женевський міжнародний центр з гуманітарного розмінування спільно з секретаріатом Національного органу з питань протимінної діяльності.

Україна уже має та використовує отриману від Нідерландів медичну та гуманітарну допомогу. Наприкінці березня в Україні розгорнули польовий шпиталь, переданий рішенням уряду Королівства Нідерландів.

Нідерландський польовий шпиталь в Україні. Березень 2022. Фото: Командування Медичних сил Збройних Сил України

Він призначений для лікування та реабілітації поранених військових та тимчасово переміщених осіб, які виїхали з домівок.

Мобільний медичний заклад розрахований на 50 ліжко-місць. Госпіталь може працювати без електропостачання на дизель-генераторі.

Також він забезпечений необхідними запасами медикаментів та витратних матеріалів на рік роботи за повного завантаження.

Війна з Росією Європа МВС Медицина НГУ Нідерланди Світ Україна