fbpx
Нідерланди приймуть на реабілітацію українських військових

Нідерланди приймуть на реабілітацію українських військових

Гуманітарна допомога Європа ЗСУ Медицина Навчання Нідерланди Світ Україна

Спеціалізовані заклади Нідерландів візьмуть на реабілітацію військових Збройних Сил України. Також Нідерланди долучились до INTERFLEX.

Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в інтерв’ю АрміяInform.

Перша група українських військовослужбовців вирушить до Нідерландів на початку наступного місяця для участі у програмі.

«Нам пощастило в Нідерландах і, власне, в Західній Європі, що ми не зазнали війни такого типу, яку ми бачимо в Україні сьогодні», – сказала пані Оллонгрен.

Водночас вона зауважила, що кожна війна дає уроки, які варто вивчити. А досвід Збройних Сил України в боротьбі з російськими окупантами є корисним для нідерландської армії.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен

«Ми прискіпливо стежимо за розвитком подій, тактикою та використанням матеріальних засобів і намагаємося включити те, що бачимо у навчальні власні тренування. Таким чином бойовий досвід ЗСУ може сприяти нашим адаптаційним і військовим можливостям», – зазначила міністр оборони Нідерландів.

Наступного року Нідерланди також планують надавати допомогу пораненим українським військовим.

Підготовка військових

Також Нідерланди приєдналися до ініціативи INTERFLEX – тренування українських військових у Великій Британії.

«Основні аспекти військової підтримки Нідерландів: постачання систем озброєння, тренування українських військових і забезпечення продовольством. Загалом ми не розголошуємо жодної конкретики щодо поставок. Винятком є гаубиці, зенітні ракети та тренування у Великій Британії», – сказала Оллонгрен.

Українські військові на навчаннях "INTERFLEX" у Великій Британії, вересень 2022. Фото: Генштаб ЗСУ

Вона підкреслила, що для продовження боротьби України найважливіше значення мають не тільки постачання військових боєприпасів, а й навчання та тренування військ.

«Ми приєдналися до ініціативи одного з наших найбільш цінних партнерів — тренування українських військових у Великій Британії. Операція INTERFLEX — це унікальна багатонаціональна тренувальна програма, створена у Великій Британії, після завершення якої ви отримуєте підготовлених солдатів впродовж року», – пояснила міністр оборони Нідерландів.

Українські військові на навчаннях "INTERFLEX" у Великій Британії, вересень 2022. Фото: Генштаб ЗСУ

Також вона додала, що Європейський Союз вирішив розпочати програму EUMAM, яка забезпечуватиме тренування українських військових у Польщі та Німеччині, і Нідерланди також візьмуть участь у цій програмі.

Гуманітарна допомога Європа ЗСУ Медицина Навчання Нідерланди Світ Україна