fbpx
Нідерланди розглядають збільшення постачання важкої зброї Україні

Нідерланди розглядають збільшення постачання важкої зброї Україні

Війна з Росією Військова допомога Нідерланди Світ Україна

У Нідерландах розглянуть можливість збільшення постачань важкого озброєння Україні.

Про це, 4 травня, повідомив прем’єр-міністр цієї країни Марк Рютте у Twitter.

Така заява була оприлюднена після розмови із президентом України Володимиром Зеленським.

“Ми поговорили з президентом Зеленським і високо оцінили непохитну стійкість України у битві за Донбас”, – написав Рютте.

Прем’єр-міністр запевнив, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати боротьбу України за захист демократії та суверенітету у короткостроковій та довгостроковій перспективі.

“Нідерланди аналізують, чи можуть вони приєднатися до Німеччини, Бельгії та Великої Британії, щоб постачати більше важкого озброєння”, – написав прем’єр Нідерландів.

Також Марк Рютте додав, що Нідерланди відправляють в Україну групу судово-медичних експертів для збору доказів для розслідування воєнних злочинів та кримінального переслідування.

Нагадуємо, у квітні стало відомо, що уряд Нідерландів має намір передати Україні 155-мм самохідні гармати-гаубиці PzH 2000.

Своєю чергою Німеччина забезпечить постачання 155-мм снарядів до них та навчання українських військових.

Самохідна 155-мм гармата-гаубиця PzH-2000 являє собою гармату закритого типу на гусеничному шасі, побудованому на базі вузлів та агрегатів основного бойового танка Leopard 2.

Для стрільби гаубиця використовує стандартні в арміях країн НАТО постріли роздільного заряджання. Оснащений дульним гальмом та ежектором ствол гармати з нарізним каналом має довжину 52 калібри й зарядну камору.

Війна з Росією Військова допомога Нідерланди Світ Україна