fbpx
Нідерланди розірвали контракт з Mercedes-Benz по новим позашляховикам для армії

Нідерланди розірвали контракт з Mercedes-Benz по новим позашляховикам для армії

Daimler AG (Mercedes-Benz) Автотехніка Європа Нідерланди Позашляховик Світ

Оборонне відомство Нідерландів розірвало угоду з Mercedes-Benz на постачання повітряно-штурмових машин 12kN AASLT.

Про це інформує Мілітарний.

Міноборони Нідерландів, 18 листопада 2021 року, оголосило про скасування контракту з Mercedes-Benz, який був підписаний у жовтні 2018 року на поставку 515 десантних транспортних засобів 12kN.

За результатами тендеру компанія Mercedes-Benz Cars Netherlands B.V. (MBCNL) стала переможцем на поставку автомобілів для армії Нідерландів. Угода між Міністерством оборони і компанією була підписана у жовтні 2018 року.

Сторони домовилися, що автовиробник поставить 515 позашляховиків, в основному для 11-ї аеромобільної бригади збройних сил Нідерландів.

“Однак Mercedes-Benz не може виконувати контракт. Тому оборонне відомство розірвало угоду. Про це 18 листопада в Палаті представників повідомив міністр Хенк Камп”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з контрактом, Mercedes-Benz повинен був розробити автомобілі, які мали поміщатися в гелікоптер CH-47 Chinook, і могли бути перевезені на зовнішній підвісці цієї повітряної машини. Крім того, транспортні засоби повинні були витримувати великі навантаження, а також бути достатньо захищеними від різних загрози.

12kN AASLT мали бути у варіантах: бойова машина, машина матеріально-технічного забезпечення та версія для транспортування поранених. Mercedes-Benz також мав обслуговувати транспортні засоби разом з Міністерством оборони.

“Ця складна комбінація факторів виявилася нездійсненною для постачальника. Проект уже мав затримки”, – зазначили у міноборони Нідерландів.

У жовтні, Міністерство оборони Нідерландів запропонувало Mercedes-Benz останній шанс підтвердити, що вона все ще буде доставляти транспортні засоби відповідно до вимог і узгодженої ціни.

“Однак запитаного підтвердження не надійшло. Тому угоду було розірвано”, – повідомили у оборонному відомстві.

Оскільки поточну угоду скасовано. Міноборони веде переговори з Німеччиною з метою приєднання до програми «Повітряно-десантна платформа» Бундесверу, тендер на яку очікується у 2023 році. Однак початкові поставки будуть не раніше 2027 року.

Daimler AG (Mercedes-Benz) Автотехніка Європа Нідерланди Позашляховик Світ