fbpx
Нідерланди спільно з Данією та Німеччиною готові постачати Україні танки Leopard 1

Нідерланди спільно з Данією та Німеччиною готові постачати Україні танки Leopard 1

Військова допомога Данія Нідерланди Німеччина Танк Leopard 2 Україна

Не менше 100 танків Leopard 1A5 готові передати Україні Нідерланди у співпраці з Данією та Німеччиною.

Країни також постачатимуть запчастини та боєприпаси, а Нідерланди готові долучитися і до навчання українських екіпажів.

Про це повідомили Палаті представників Нідерландів міністр оборони Кайса Оллонґрен та міністр закордонних справ Вопке Гукстра. 

Техніку планують закупити безпосередньо у німецької промисловості.

Танк Leopard 1A5. Фото: toysforboys4

Війна в Україні перебуває на вирішальному етапі. Я очікую, що бої посиляться найближчими місяцями. Росія продовжує мобілізацію, і є ознаки того, що Росія готує новий наступ. Ось чому постачання основних бойових танків є важливим. Зберегти стійкість України та покращити її позиції на полі бою“, – сказала міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

Зазначають, що міністерства оборони Нідерландів та Німеччини вже деякий час працюють з німецькою промисловістю щодо наявності танків Leopard 1, які можна передати Україні.

Скільки танків буде поставлено на додаток до 100, все ще залежить від процесу перегляду наявних танків на складах німецької промисловості“, – йдеться у повідомленні на сайті уряду Нідерландів.

Підкреслюють, що ініціатива передати Україні Leopard 1A5 не залежить від ідеї передати українським силам танки Leopard 2A6 – це різна техніка й різні проєкти.

Leopard 2A6 Фото: Krauss-Maffei

Міністри оборони країн, які підтримують Україну у військовому плані, знову зустрінуться в Брюсселі 14 лютого напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО. Там обговорюватимуть поставку Україні танків Leopard 2“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ініціатива передати Україні танки Leopard 1 є і в Бельгії.

Військова допомога Данія Нідерланди Німеччина Танк Leopard 2 Україна