fbpx
Нідерланди відправлять Україні важке озброєння з бронетехнікою

Нідерланди відправлять Україні важке озброєння з бронетехнікою

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Нідерланди Україна

Для допомоги у війні з Росією Нідерланди надсилатимуть Україні важке озброєння, зокрема бронетехніку.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен провели перемовини з президентом України Володимиром Зеленським.

Також разом із союзниками Нідерланди розглянуть можливість постачання додаткової важкої техніки.

Висловили нашу підтримку через початок Росією нового наступу. Нідерланди надсилатимуть Україні більш важку техніку, включаючи бронетехніку”, –  зазначив прем’єр-міністр.

Прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Фото: ЗМІ Нідерландів

Останнім часом партнери України активніше передають їй необхідне озброєння. Зокрема, Словаччина передала Україні систему протиповітряної оборони С-300.

Велика Британія анонсувала відправлення в Україну захисних бронемашин “Mastiff”. Водночас австралійський прем’єр-міністр Скотт Моррісон заявив про відправлення в Україну бронетранспортерів Bushmaster.

Крім того, США направили в Україну 18 155-мм буксированих гаубиць і 40000 артилерійських снарядів, а також іншу необхідну техніку.

Нідерланди своєю чергою наприкінці лютого ухвалили рішення відправити до України 200 зенітних ракет Stinger.

Військовий України з ПЗРК «Stinger» на Донбасі. Квітень 2022. Фото: ДШВ ЗСУ

До початку повномасштабного вторгнення Нідерланди анонсували постачання Україні снайперських гвинтівок, радіолокаційних систем, міношукачів та іншого військового майна.

Йшлося про два радари спостереження за полем бою та 5 радарів виявлення ворожої артилерії, а також 100 снайперських гвинтівок з 30,000 одиниць відповідних боєприпасів до них.

Також Нідерланди допомагають й з медициною. Так, у березні в Україні розгорнули польовий шпиталь, який передано країні рішенням уряду Королівства Нідерландів.

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Нідерланди Україна