fbpx
Нігер отримав чергову партію бронетранспортерів Mamba Mk7

Нігер отримав чергову партію бронетранспортерів Mamba Mk7

MRAP Африка Бронетехніка Нігер Світ США

Шістнадцять бронетранспортерів Mamba Mk7 приєдналися до Об’єднаних сил G5 “Сахель” на півночі Нігеру в рамках зусиль по боротьбі з тероризмом, транснаціональною організованою злочинністю та торгівлею людьми.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Altair Agencja Lotnicza.

Передача бронетранспортерів Mamba Mk7, що відбулася у березні, є частиною довготривалої діяльності США, у сфері підтримки Нігеру. США у серпні минулого року оголосили про передачу 22 Osprea Logistics Mamba Mk 7 до цієї африканської країни для оснащення об’єднаних сил G5 “Сахель”.

Обладнання було передано 5 серпня і включало також дві машини швидкої допомоги Toyota. Крім того, США  підтримку з технічного обслуговування обладнання.

Бронеавтомобіль Mamba Mk7 від компанії Osprea

Сполучені Штати раніше передали Нігеру 13 Osprea Mambas у грудні 2019 року, також для Об’єднаних сил G5 “Сахель”. Крім того, було передано обладнання вартістю 21 мільйон доларів, та включало 13 бронетранспортерів “Мамба”, радіостанції та інше обладнання. А в червні 2019 року було передано транспорт, паливо та воду; навігаційні системи з підтримкою GPS; паливні ємності; військові намети та індивідуальне спорядження для військовослужбовців.

Країнами-членами Об’єднаних сил G5 “Сахель” є Буркіна-Фасо, Чад, Малі, Мавританія та Нігер. Місії Об’єднаних сил включають боротьбу з тероризмом, транснаціональною організованою злочинністю та торгівлею людьми в Сахелі – регіоні, де з 2017 року спостерігається зростання кількості насильства.

Допомога Сполучених Штатів у спільному проекті G5 “Сахель” – лише одна складова з більшої та довгострокової програми підтримки сектору безпеки, яку США надають Нігеру. Окрім бронетехніки, США забезпечили країну чотирма літаками для медичної евакуації, а також провели навчання нігерійських пілотів та бригад технічного обслуговування. У період з 2013 по 2015 рік Нігер отримав від США чотири літаки Cessna 208 Caravan, два з яких призначені для спостереження.

Ці броньовані машини та літаки безпосередньо підтримують операції в боротьбі з тероризмом.

Південноафриканський виробник броньованих автомобілів Paramount Group, в січні, повідомив про майбутню доставку партії з 20 бронетранспортерів Marauder до збройних сил Республіки Того. Переговори з Paramount Group тривали три роки. До компанії вперше звернулися в 2017 році.

Але переговори зірвалися після інциденту з офіцером підрозділу оборонних закупівель полковником Уро-Бангна Нассамом. Його поранили в Йоганнесбурзі, куди той прибув для перемовин в травні 2017 року. Контракт був підписаний лише у 2019 році.

Бронеавтомобіль Maradeur від компанії Paramount Group

Таким чином уряд країни прагне відновити раніше втрачену спроможність сухопутних підрозділів. Армія зазнала втрат через участь техніки в стабілізаційній місії ООН MINUSMA в Малі. Через різні причини  (неналежне обслуговування, підрив на саморобних вибухових пристроях) з ладу вийшли раніше придбані 15 БТР Mamba Mk7 від компанії Osprea Logistics.

Для протидії джихадистській загрозі вздовж північного кордону країни президент Того Форе Гнасінгбе запустив амбіційний план зміцнення своїх оборонних можливостей протягом п’яти років з 2021 по 2025 рік. За допомогою закону про військові програми Гнасінгбе планує збільшити чисельність військ і придбати військової техніки більше ніж на більше 1 млрд євро. Зокрема, Армія має отримати близько 15 бойових броньованих машин та додатково 200 транспортних, розвідувальних та логістичних машин.

MRAP Африка Бронетехніка Нігер Світ США