fbpx
Нігерія отримала велику партію бронемашин КНР “Type 89”

Нігерія отримала велику партію бронемашин КНР “Type 89”

Африка Бронетехніка БТР Китай (КНР) Нігерія Світ

Нігерія отримала з Китайської Народної Республіки 60 бронетранспортерів “Type 89” (“ZSD-89”).

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням засоби масової інформації Нігерії.

Нігерійська армія використовує бойові машини піхоти (БМП) “Type 89”, придбані у китайської Norinco через кілька місяців після того, як вперше з’явилися чутки про їх постачання.

У ЗМІ Нігерії повідомили, що 60 машин будуть відправлені на виконання бойових задач.

Начальник штабу армії Нігерії генерал-лейтенант Фарук Яхая сказав, що нові машини змінять правила гри збройних сил у їхній кампанії проти ворогів нігерійської держави.

«Дозвольте мені чітко заявити, що нігерійська армія під моїм контролем продовжуватиме старанно працювати з відповідними зацікавленими сторонами, партнерами та іншими агентствами у захисті суверенітету Нігерії», – підкреслив генерал-лейтенант Нігерії.

Повідомляється, що “Type 89” було доставлено наприкінці серпня 2021 року, вже у вересні з’явилося відео, де видно, як кілька гусеничних БМП транспортуються через Нігерію.

Бронетехніка “Type89” (“ZSD-89”) була розроблена у 1980-х роках як покращена версія більш ранньої бойової броньованої машини “Type 63”, і понад 1000 одиниць було поставлено китайським військовим.

Китайські бронемашини “Type 89” (“ZSD-89”) військових Нігерії. Жовтень 2021

Експортна версія продавалася в такі країни, як Бангладеш, М’янма, Шрі-Ланка та Таїланд.

Машина оснащена ліцензійним дизельним двигуном Deutz потужністю 320 к.с., що забезпечує максимальну швидкість 65 км/год, і може перевозити 15 солдатів. Основним озброєнням базової версії БТР був зенітний кулемет QJC88 калібру 12,7 мм.

“Type89” також експортувався до Ефіопії, Шрі-Ланки та Зімбабве. БТР “Type 90” (“YW535”) був похідним від “Type89” та призначався для експорту.

БТР КНР "Type 89" ("ZSD-89")

Нігерія раніше закуповувала з Китаю іншу техніку, у тому числі основні бойові танки VT-4. Також винищувачі танків ST-1 8×8 та 105-мм самохідні гаубиці SH-5. Першу партію обладнання було доставлено від Norinco у квітні 2020 року і, як вважають, було замовлено за контрактом 2019 року на 152 мільйони доларів.

Африка Бронетехніка БТР Китай (КНР) Нігерія Світ