fbpx
Нігерія замовила турецькі патрульні кораблі OPV 76

Нігерія замовила турецькі патрульні кораблі OPV 76

Африка ВМС Нігерії Нігерія Патрульний корабель Світ Суднобудування Туреччина Флот

Військово-морські сили Нігерії підписали контракт із турецькою компанією Dearsan Shipyard Limited на будівництво двох патрульних кораблів OPV 76.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Військово-морські сили Нігерії.

Контракт укладено на будівництво двох 76-метрових патрульних кораблів власного проєкту Offshore Patrol Vessel 76 Dearsan Shipyard.

Флот Нігерії має отримати кораблі до грудня 2024 року.

Адмірал нігерійського флоту заявив, що церемонія підписання контракту стала ще одним важливим досягненням ВМС Нігерії у зусиллях по відновленню флоту.

Представник Нігерії та турецької компанії на церемонії підписання угоди

Військовий Нігерії також наголосив на важливості цих судів для виконання морських операцій з перехоплення, спостереження та операцій спеціальних сил, а також для забезпечення вогневої підтримки сухопутних військ з моря.

Згідно з даними Dearsan Shipyard, корабель проєкту OPV 76 має повну водотоннажність 1200 тонн, найбільшу довжину 76,6 м, ширину 11 м, осадку 2,9 м.

OPV 76

Енергетична установка двовальна дизельна, включає чотири дизельні двигуни MAN 18VP185 британської компанії Paxman максимальною потужністю по 5500 к.с., максимальна швидкість ходу 28 вуз, дальність плавання економічним ходом 3000 миль. Екіпаж 43 особи.

Патрульний корабель Offshore Patrol Vessel 76 (OPV 76) від Dearsan Shipyard

Модель корабля проєкту OPV 76, представлена ​​на церемонії підписання, демонструє озброєння з однієї бакової нової 40-мм артилерійської установки Leonardo OTO Marlin 40, кормової артилерійської установки, що дистанційно керується (імовірно, калібру 25 або 30 мм) і двох кулеметних.

На кораблі є злітно-посадковий майданчик для середнього вертольота.

Ілюстрація патрульного корабля Offshore Patrol Vessel 76 (OPV 76) від Dearsan Shipyard

Верф Dearsan вважається одним із найбільших суднобудівників Туреччини. Компанія була заснована в 1980 році та виробляє військово-морські катери з 2007 року. Dearsan за чотири роки поставила ВМС Туреччини 16 патрульних катерів класу Tuzla, а також 10 патрульних катерів класу Serhet до Туркменістану.

Нагадаємо, у серпні Військово-морські сили Нігерії отримали 50 катерів. У червні в ОАЕ спустили на воду десантний корабель LST 1314 для Нігерії. У травні Нігерія отримала гідрографічне судно NNS LANA побудоване французькою суднобудівною компанією OCEA.

Африка ВМС Нігерії Нігерія Патрульний корабель Світ Суднобудування Туреччина Флот