fbpx
Німеччина готує для України великий пакет військової допомоги – ЗМІ

Німеччина готує для України великий пакет військової допомоги – ЗМІ

IRIS-T Marder БМП Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина ППО та ПРО Світ Танк Танк Leopard 2 Україна

Німеччина готує для України найбільший пакет оборонної допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Spiegel.

Берлін планує посилити сухопутні війська України через постачання бронетехніки, а також модернізувати протиповітряну оборону.

До пакета військової допомоги увійдуть танки, БМП, гаубиці та системи ППО з ракетами до них.

Видання із посиланням на німецькі урядові джерела повідомило, що у найближчі місяці Німеччина має намір надати Україні військову допомогу на суму близько 2,7 млрд євро.

БМП Marder в Україні, березень 2023 Кадр з відео

Це найбільший пакет підтримки, який Німеччина надала для посилення Сил оборони України з початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.

Колісна самохідна артилерійська установка «RCH 155» від німецької компанії «Krauss-Maffei Wegmann». Фото з відкритих джерел

За інформацією видання, цей пакет передбачає передачу 20 БМП Marder та 30 танків Leopard 1, 18 колісних гаубиць, передача яких була анонсована у 2022 році.

ППО України планують посилити за рахунок чотирьох німецьких систем протиповітряної оборони IRIS-T-SLM (12 пускових установок) і сотень керованих ракет для цієї системи.

Система протиповітряної оборони IRIS-T українських військових. Лютий 2023. Україна. Фото: Повітряні Сили Збройних Сил України

Також Німеччина планує допомогти із розвідкою ворожих позицій і для цього передасть до 200 розвідувальних безпілотників.

Отримають ЗСУ і транспорт: 100 захищених бойових машин, які призначені для транспортування військ на фронт, і понад 100 машин логістичної підтримки.

Цей пакет військової допомоги можуть оголосити вже 14 травня, під час вручення Володимирові Зеленському премії Карла Великого.

Виробництво снарядів на підприємстві Rheinmetall. Фото: thechronicle.com.au

Нагадуємо, що німецький концерн Rheinmetall планує отримати значну частку контрактів від ЄС на виробництво снарядів для України. У компанії заявили про можливість виробляти для України до 600-700 тисяч снарядів.

IRIS-T Marder БМП Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина ППО та ПРО Світ Танк Танк Leopard 2 Україна