fbpx
Німеччина готується передати Україні зенітні самохідні установки Gepard – ЗМІ

Німеччина готується передати Україні зенітні самохідні установки Gepard – ЗМІ

Військова допомога Німеччина Україна

Німецький уряд розглядає можливість постачання українським військовим зенітних самохідних установок FlakPz Gepard зі своїх промислових запасів.

Про це інформує Мілітарний.

За даними видання Spiegel міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт оголосить про це на конференції союзників на авіабазі “Рамштайн” у ФРН.

Також йдеться про навчання українських військових на артилерійських системах Panzerhaubitze 2000, які Нідерланди мають намір поставити ЗСУ.

Цими двома оголошеннями Ламбрехт хоче спробувати пом’якшити різку критику Німеччини щодо постачання зброї, адже федеральний уряд вже кілька тижнів критикується за нерішучість“, – зазначають у виданні.

Gepard – це зенітна самохідна установка на шасі Leopard. На башті, яка може обертатися на 360 градусів, встановлені дві 35 мм гармати та два радари – пошуковий та відстежувальний.

ЗСУ Gepard

Кожна з гармат має швидкострільність 550 пострілів на хвилину. Ефективна дальність ураження – 5500 м. Боєкомплект – 640 снарядів для ураження повітряних цілей та 40 бронебійних снарядів для стрільби по наземним цілям.

Самохідна 155-мм гармата-гаубиця “PzH-2000” являє собою гармату закритого типу на гусеничному шасі, побудованому на базі вузлів та агрегатів танка “Leopard-2”.

Самохідна артилерійська установка (САУ) Panzerhaubitze (PzH) 2000

Для стрільби використовуються стандартні в арміях країн НАТО постріли роздільного заряджання. Оснащений дульним гальмом і ежектором ствол гармати з нарізним каналом має довжину 52 калібри й зарядну камеру.

Військова допомога Німеччина Україна