fbpx
Німеччина купує гелікоптери для флоту на 2,3 млрд євро

Німеччина купує гелікоптери для флоту на 2,3 млрд євро

Авіація ВМС Німеччини Гелікоптер NH90 Гелікоптери Закупівлі Німеччина Світ Флот

Німеччина купує гелікоптери NH90 Sea Lion для національного флоту на 2,3 млрд євро (2,7 млрд доларів США).

Про це повідомило видання Reuters.

Бюджетний комітет німецького парламенту схвалив контракт на покупку у концерну Airbus 31 гелікоптера для ВМФ.

Наміри здійснити це замовлення оголосили ще у серпні 2019 року, але остаточне рішення постійно переносилось, чим ставило під загрозу заміну наявного на озброєнні Sea King.

Гелікоптери NH90 та Sea Kings

З минулого року чиновники ВМС Німеччини неодноразово наголошували на необхідності швидкого підписання контракту для дотримання амбіційних термінів виконання програми Sea Tiger.

Пов’язано це з завершенням терміну експлуатації Sea King у 2024 році, коли йому на зміну і мав прийти новий морський гелікоптер.

Нові гелікоптери будуть виконувати функції патрульних, протичовнових гелікоптерів та брати участь у пошуково-рятувальних операціях.

У березні 2013-го року був проведений конкурс щодо заміни наявного на озброєнні Sea King, який виграла компанія Airbus Helicopters з пропозицією NH90 Sea Lion.

Контракт на поставку 18 гелікоптерів Німеччина підписала у червні 2015-го року і у жовтні 2019 року ВМС був переданий перший борт.

NH90 Sea Lion ВМС Німеччини (1)

Через відсутність технічної документації та наземного сервісного обладнання введення в експлуатацію першого борту відбулось лише у червні 2020 року.

У ВМС Німеччини кажуть, що наразі ці проблеми вирішені та з чотирма NH90 на озброєнні та ще чотирма, які мають бути передані до кінця року, поставки будуть завершені до середини 2022 року.

Початкової експлуатаційної спроможності передбачається досягти на початку 2023 року, а пошуково-рятувальні заходи повинні розпочатися до середини того ж року, розгортання на борту військово-морських кораблів має відбутися в 2024 році.

Авіація ВМС Німеччини Гелікоптер NH90 Гелікоптери Закупівлі Німеччина Світ Флот