fbpx
Німеччина купує нові броньовані інженерні машини

Німеччина купує нові броньовані інженерні машини

Бронетехніка Європа Закупівлі Інженерні війська Німеччина Світ

Німецький парламент погодив придбання нових інженерних машин для власної армії.

Про це повідомляє Defence 24.

Згідно з повідомленням міністерства оборони Німеччини, комітет державних витрат Бундестагу погодився придбати 44 броньовані інженерні машини, які повинні бути побудовані на шасі Leopard 2A4 зі складу німецької армії.

Загальна вартість придбання цих транспортних засобів становить 295 мільйонів євро. Повідомляється, що це будуть броньовані інженерні машини Pionierpanzer 3 Kodiak. Вони замінять застарілі інженерні машини Pionierpanzer 2A1 Dachs на базі шасі танка Leopard 1, які з кінця 1980-х знаходяться на озброєнні сухопутних військ Німеччини.

Броньована інженерна машина Pionerpanzer 3 “Kodiak” була виготовлена ​​компанією Rheinmetall з Німеччини та RUAG із Швейцарії, на замовлення швейцарської армії. Машина базується на модифікованому шасі відремонтованих танкових корпусів Leopard 2, із надлишку армійських запасів. Перші серійні машини були поставлені швейцарським військовим у 2009 році.

Екіпаж машини складається із трьох осіб: командир, водій та інженер, але транспортний засіб також повністю працездатний, коли його обслуговують лише командир та водій.

Оскільки відсік екіпажу складається з двох половин, члени екіпажу відокремлені один від одного, а командир сидить у правій половині, водій в лівій передній частині, а інженер за ним. Стільці, обладнані 4-точковими ременями, та кріпляться до верхньої частини корпусу, і це зменшує вплив на екіпаж від вибуху під машиною або при наїзді ходовою частиною на вибухові пристрої.

Також, машина обладнана шістьма зовнішніми камерами що забезпечують панорамний огляд екіпажу простору навколо машини.

Для самозахисту, Kodiak може бути озброєний 12,7-мм кулеметом, або 40-мм автоматичним гранатометом. Крім того, він оснащений системою димових гранатометів, ​​спереду корпусу.

Окрім звичайного бульдозерного відвала з шириною 3,42 або 4,02 метра та екскаваторного ковша, Kodiak може бути оснащений і мінним плугом від британської компанії Pearson Engineering під назвою Full Width Mine Plow (FWMP), який знешкоджує міни та вибухові пристрої під землею, на глибині до тридцяти сантиметрів.

Для позначення розчищеного проходу Kodiak оснащений пневматичною системою розмітки Pearson Lane. Ця система оснащена двома пристроями на кожну сторону, що містять по п’ятдесят маркерів. Стовпичики розмітки оснащені світлодіодами, так що це дозволяє розпізнати шлях під час негоди або в нічний час.

Машина була замовлена Швейцарією, Швецією, Нідерландами та Сінгапуром, для оснащення їхніх бронетанкових підрозділів.

Бронетехніка Європа Закупівлі Інженерні війська Німеччина Світ