fbpx
Німеччина передала обладнання для вибухотехніків та експертів МВС України

Німеччина передала обладнання для вибухотехніків та експертів МВС України

Гуманітарна допомога Європа МВС Національна поліція Німеччина Розмінування Світ Україна

Вибухотехніки Нацполіції та експертна служба МВС отримали технічну допомогу від Німеччини.

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на МВС.

Пакет технічної допомоги 14 березня українським колегам передало Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини.

Спеціальне обладнання призначене для підрозділів вибухотехнічної служби НПУ та Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Участь у церемонії передачі допомоги взяли заступник міністра внутрішніх справ Василь Тетеря, голова Нацполіції Іван Вигівський, тимчасовий повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранґе, представники МВС та НПУ.

Вибухотехніки поліції отримали підводний дрон, 10 вибухотехнічних костюмів із комплектом обладнання, 20 портативних освітлювальних систем, металошукачі, бронежилети та комбіновану систему для розмінування територій.

Ідеться про машину розмінування GCS-100 від швейцарської компанії Global Clearance Solutions, яка потрапила на фото.

Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС отримав від партнерів три автоматичні станції виділення ДНК, генетичний аналізатор, термостати, морозильну камеру, шість центрифуг та додаткові прилади.

За словами голови Нацполіції Івана Вигівського, вибухотехніки поліції щоденно розміновують українські території та вже здійснили 60 тисяч виїздів.

Від початку російсько вторгнення вже обстежено понад 33 тисячі гектарів території і вилучено понад 280 тисяч боєприпасів та понад 9 тонн вибухівки.

Нагадаємо, що у лютому Національна поліція також отримала від США пакет допомоги у вигляді спеціального обладнання.

Йдеться про передачу слідчим підрозділам 66 автомобілів, 250 дронів, 9 систем 3D наземного лазерного сканування з програмним забезпеченням та ДНК-лабораторію.

Гуманітарна допомога Європа МВС Національна поліція Німеччина Розмінування Світ Україна