fbpx
Німеччина передала Україні ще дві РСЗВ MARS II та 4 САУ PzH 2000

Німеччина передала Україні ще дві РСЗВ MARS II та 4 САУ PzH 2000

M270 РСЗВ Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина РСЗВ САУ PzH 2000 Світ Україна

Німеччина передала Україні дві додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II та чотири самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Про це повідомили на сайті уряду Німеччини.

Також Україна за останній тиждень отримала два надводні дрони.

Але жодних подробиць про тип та призначення цих безпілотних апаратів не називають.

Загальна кількість переданих MARS II Збройним Силам України зросла до 5 пускових установок, разом із бойовими машинами до України надійшов і боєкомплект до них.

САУ «Panzerhaubitze 2000» (PzH 2000) військових України. Літо 2022. Україна. Фото: Радіо Свобода

Із цією партією озброєння загальна кількість самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, переданих Німеччиною та Нідерландами, досягла 16 одиниць.

У цьому ж пакеті допомоги Німеччина відправляє до України більше 6 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм та 186 тисяч боєприпасів до 40-мм гранатометів.

Передачу Україні додаткових реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії 12 жовтня анонсувало  міністерство оборони Німеччини.

РСЗВ MARS II військових Німеччини. Фото з відкритих джерел

Наприкінці вересня уряд Німеччини погодився передати Україні додаткову артилерію. У вересні також повідомили про передачу ще двох Mars II і близько 200 ракет GMLRS.

Ракета сімейства GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System) від Lockheed Martin для систем М142 HIMARS та M270. 2021 рік. США. Фото: T. A. O'Brien

11 жовтня перший з чотирьох німецьких комплексів протиповітряної оборони IRIS-T прибув в Україну.

Також німецька компанія Hensoldt передала Україні першу багатофункціональну радіолокаці́йну станцію TRML-4D, яка є основним засобом виявлення повітряних цілей батареї ЗРК IRIS-T SLM.

РЛС TRML-4D. Німеччина. Фото: Hensoldt

Передача РЛС відбулася у рамках отриманого від Diehl Defense замовлення на суму, що обчислюється двозначним числом у мільйонах євро.

M270 РСЗВ Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина РСЗВ САУ PzH 2000 Світ Україна