fbpx
Німеччина передасть Україні мобільний польовий госпіталь – Резніков

Німеччина передасть Україні мобільний польовий госпіталь – Резніков

Європа ЗСУ Медицина Німеччина Світ Співпраця Україна

Німеччина передасть Збройним силам України (ЗСУ) мобільний польовий госпіталь Role-2.

Про це інформує Мілітарний.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Німеччина передасть ЗСУ мобільний польовий госпіталь Role-2.

Про отримання допомоги, очільник оборонного відомства написав у своєму Twitter:

«Завдяки нашим партнерам у січні 2022 року українські Збпойні сили отримають мобільний польовий шпиталь Role-2! Ми цінуємо це», — зазначив Резніков.

Глава Міноборони зазначив, що з 2014 року Німеччина надала Україні понад 13 млн євро на медичні товари та обладнання. Також у цій країні понад 160 військових Збройних сил пройшли лікування.

Мобільний польовий госпіталь Role-2 можна розгорнути біля зони бойових дій. Його завдання полягають у стабілізації та, при необхідності, оперуванні постраждалих перед їх доставкою до лікарні.

Медицина у Збройних Силах України

До складу шпиталю входять намети та контейнери, амбулаторне відділення; декілька палат, включаючи ізолятори та відділення інтенсивної терапії; операційна, включаючи передопераційну та післяопераційну зону; стоматологічне відділення; лабораторні та радіологічні відділення; підтримка та адміністрування шпиталю.

У грудні, минулого року, військовий госпіталь в Чернігові отримав медичне обладнання від Федерального Міністерства оборони Німеччини.

Тоді відбулося урочисте передання 32-зрізного комп’ютерного томографа 407-му військовому госпіталю від Федерального Міністерства оборони ФРН.

Німеччина передала військовому госпіталю обладнання. Грудень 2020. Фото: МО України

Отримання обладнання відбулося у межах угоди між Федеральним Міністерством оборони ФРН і Міноборони України про надання фінансового гранту розміром 3,1 млн євро для закупівлі новітнього обладнання для закладів охорони здоров’я МО України, укладеної в серпні 2020 року.

Польовий шпиталь типу Role II. Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, що уряд Естонії передасть для потреб Збройних сил України сучасний польовий шпиталь аналогічного типу. Також обговорюється питання фахової підготовки медперсоналу ЗС України за кордоном для їх подальшої роботи саме у таких мобільних шпиталях.

Європа ЗСУ Медицина Німеччина Світ Співпраця Україна