fbpx
Німеччина передає Україні вантажівки MAN HX 8×8

Німеччина передає Україні вантажівки MAN HX 8×8

Rheinmetall Автотехніка Вантажівка Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Світ Україна

Німеччина передає Збройним Силам України військові вантажні автомобілі високої прохідності.

За дорученням уряду Німеччини концерн Rheinmetall постачає в Україну нові вантажівки MAN HX 8×8.

Загалом в Україну буде передано 26 таких високопрохідних автомобілів із гаковою системою завантаження. Ймовірно, йдеться про вантажівки зі спеціальною системою завантаження (Wechselladesystem), передача яких була анонсована раніше.

Ці машини використовують для транспортування платформ та контейнерів із технікою або боєприпасами. У німецькому концерні наголосили, що постачання транспортних засобів в Україну уже розпочато.

Приклад роботи гакового кріплення на Wechselladersystem Multi Фото з відкритих джерел

Сімейство HX виробництва компанії Rheinmetall MAN Military Vehicles – одне із найпоширеніших з-поміж військових вантажівок.

Зараз у всьому світі експлуатують понад 15 000 таких автомобілів.

Вантажівки HX — сімейство військових транспортних засобів, які розроблені для максимальної довговічної експлуатації, мобільності, простоти використання та модульності. Усе це, словами виробника, фактично виділяє ці вантажівки у окремий клас автотехніки.

Концерн Rheinmetall також бере участь у кількох заходах на підтримку України. У 2023 році за підтримки уряду Німеччини дочірня компанія Rheinmetall Zeppelin Mobile Systeme GmbH поставить в Україну польовий госпіталь «під ключ».

Ілюстративне зображення мобільного госпіталю Джерело: Rheinmetall

Крім того, Rheinmetall бере участь у кількох операціях «Ringtausch» (так званого кругового обміну) — це процедура, розроблена урядом Німеччини для підтримки українських оборонних спроможностей у співпраці з сусідніми європейськими країнами та країнами-партнерами НАТО.

За цією програмою країни НАТО передають Україні важку техніку радянських часів, отримуючи в обмін озброєння західного виробництва.

Збройні сили Чехії отримали перший Leopard 2A4 Фото: praisethesteph

Зараз Rheinmetall постачає різні бойові машини з резервів компанії, включаючи танки Leopard 2 A4 і бойові машини піхоти Marder, до Чехії, Словаччини та Греції.

Вантажівки від Rheinmetall словенських військових. Грудень 2022. Словенія. Фото: ЗМІ Словенії

Також до Словенії постачають вантажівки HX 8×8 того ж типу, що зараз отримує Україна. У свою чергу ці країни НАТО перекидають Україні свої танки та БМП.

Rheinmetall Автотехніка Вантажівка Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Світ Україна