fbpx
Німеччина закупить понад 100 бронемашин Boxer в Австралії

Німеччина закупить понад 100 бронемашин Boxer в Австралії

Boxer Rheinmetall Австралія Бронетехніка БТР Закупівлі Німеччина Світ

Німеччина для своїх збройних сил закупить понад 100 колісних бронемашин Boxer, які будуть вироблені в Австралії.

Міністр оборонної промисловості Австралії Пат Конрой та державний секретар міноборони Німеччини Томас Хітшлер 23 березня підписали декларацію про співпрацю щодо запланованої закупівлі цієї бронетехніки.

Про це повідомляє міноборони Австралії.

Понад 100 колісних бронетранспортерів Boxer має виробити компанія Rheinmetall, використовуючи виробничі потужності у своєму Центрі досконалості військових транспортних засобів у австралійському місті Брісбені, що у штаті Квінсленд.

Проєкт мають фінансувати зі спеціального фонду Бундесвера.

“Угода стала видимою ознакою довірливої співпраці Німеччини зі своїм важливим партнером – Австралією”, – заявили в міністерстві оборони ФРН.

Нові бронемашини мають замінити легкі гусеничні бойові машини WIESEL 2 у німецькій армії. Зазначимо, що Збройні сили Німеччини вже експлуатують Boxer, а йдеться про нове замовлення.

У Австралії зазначили, що тепер розпочнуться офіційні переговори з міноборони Німеччини та Rheinmetall щодо встановлення відповідних правових та комерційних домовленостей.

“Ми прагнемо експортувати ці бронемашини надійному та шанованому партнеру з безпеки та надалі зміцнювати оборонні відносини між нашими країнами”, – сказав Пат Конрой.

Спільна мета полягає в тому, щоб перші бронемашини Boxer австралійського виробництва почали надходити до Бундесверу вже у 2025 році. Про вартість реалізації цієї закупівлі поки не повідомляється.

Нагадаємо, що у 2018 році компанія Rheinmetall отримала контракт на будівництво 211 бронетранспортерів Boxer для армії Австралії. Початкова партія з 25 бронемашин була зібрана у Німеччині та прибула до Австралії 2021 року. Решта 186 бронетранспортерів Boxer для Австралії збирають на підприємстві Rheinmetall у Квінсленді.

Бронетранспортер «Boxer» Бундесверу. Фото: ЗМІ Німеччини

Boxer – це німецько-нідерландський багатоцільовий бронетранспортер з колісною формулою 8х8 з модульною конструкцією, яка дозволяє розміщувати різноманітне озброєння включно з автоматичним гарматами та протитанковими ракетами. На сьогодні Австралія та чотири країни НАТО –  Німеччина, Нідерланди, Литва та Велика Британія – замовили близько 1500 цих бронемашин у двадцяти різних версіях.

Boxer Rheinmetall Австралія Бронетехніка БТР Закупівлі Німеччина Світ