fbpx
Німецька компанія KMW придбала частку естонського виробника наземних безпілотників Milrem Robotics

Німецька компанія KMW придбала частку естонського виробника наземних безпілотників Milrem Robotics

Milrem Robotics БпА (Безпілотні апарати) Естонія Європа Німеччина Світ

Німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann, яка входить до складу французько-німецького холдингу KNDS, придбала майже чверть акцій естонської компанії Milrem Robotics, яка займається розробкою та виробництвом безпілотних наземних транспортних засобів.

Про це повідомляє Defence24.

Компанія Milrem наголошує, що вона залишатиметься незалежною компанією, проте їх співпраця полягатиме у впровадженні нових рішень у галузі Європейського центру досліджень з військової робототехніки.

“Ми хочемо стати європейським центром передового досвіду для безпілотних технологій та інновацій у робототехніці. Партнерство з KMW забезпечує подальші інновації з точки зору майбутніх продуктів та послуг, особливо у галузі підключення пілотованих та безпілотних систем”, – сказав Кулдар Вярсі, головний операційний директор Milrem Robotics

Повідомляється, що завдяки двосторонньому співробітництву буде використаний досвід обох компаній у галузі бойових броньованих машин та безпілотних технологій. Співпраця передбачає, серед іншого поєднуючи роботизовані рішення Milrem з бойовими платформами, німецької KMW.

“Krauss-Maffei Wegmann – лідер на європейському ринку наземних систем та Milrem Robotics – лідер на європейському ринку безпілотних наземних систем – ідеальне поєднання. Наша співпраця дасть нам можливість працювати над інноваційними та новими рішеннями, які матимуть вплив на майбутнє оборонної промисловості. Більше того, вона очікує подальшої співпраці внаслідок нашої участі в KNDS (KMW + Nexter Defense Systems)”, – заявив Горст Рідер, фінансовий директор KMW

Судячи з цього очікується інтеграція безпілотних систем з важкими транспортними засобами.

Естонська Milrem найбільш відома розробкою та постачанням безпілотних наземних платформ THeMIS, яка використовується збройними силами кількох країн і розміщена в Малі для підтримки естонських та французьких військ.

THeMIS здатний виконувати не тільки матеріально-технічне забезпечення та розвідувальні завдання, а й бойові. Робот був представлений, серед інших зі стрілецькою зброєю, 20-мм гарматою, а також протитанковими керованими ракетами MMP. Milrem також працює над безпілотною бронетехнікою, що представлена як доповнення до класичних бойових машин піхоти.

Зазначимо, що KMW є частиною холдингової компанії KNDS, створеної в 2015 році, до якої також входить французька Nexter Systems. У грудні минулого року було вирішено поглибити співпрацю, оголосивши про реструктуризацію, згідно з якою має бути створена одне правління та одна наглядова рада.

Нагадуємо, що 22 квітня агентство оборонних закупівель Південної Кореї оголосило, що розробка безпілотного наземного автомобіля спостереження (англ. Unmanned Surveillance Vehicle, скор. USV) завершено успішно.

Безпілотний автомобіль USV

Розробкою машини керувало Агентство з оборонного розвитку Південної Кореї (англ. Agency for Defense Development, скор. ADD), разом з Адміністрацією оборонних програм закупівель Південної Кореї (Defense Acquisition Program administration, скор. DAPA). Транспортний засіб призначений для виконання різних видів військових операцій, таких як розвідка, цілевказання та безпосереднє вогневе зіткнення з противником.

Milrem Robotics БпА (Безпілотні апарати) Естонія Європа Німеччина Світ