fbpx
Northrop Grumman припиняє розробку лазерного комплексу ППО для армії США

Northrop Grumman припиняє розробку лазерного комплексу ППО для армії США

Northrop Grumman Лазерна зброя ОПК ППО та ПРО Світ США Технології

Американська компанія Northrop Grumman припиняє розробку лазерного комплексу ППО для участі у конкурсі армії США.

Про це інформує Мілітарний.

Northrop Grumman припинила розробку лазерної системи ППО ближнього радіусу дії через технічні проблеми з установкою, повідомляє Defense News.

Під час тестування лазерного модуля потужністю 50 кіловат, наприкінці минулого 2020 року, в системі виникла пожежа. Вогонь пошкодив систему управління живленням та температурою, яка інтегрована на платформі для роботи лазерного модуля.

Після інцеденту, компанія почала ремонтувати систему, але в січні 2021 року, під час випробувань установка остаточно вийшла з ладу.

Лазерна установка призначена для захисту мобільних груп від загроз з повітря. Система має здійснювати ураження повітряних цілей на малій висоті, в тому числі БПЛА та літаків, включно з мінометними мінами та артилерійськими боєприпасами.

Тепер розробку лазерної системи, в рамках конкурсу міноборони США, продовжить компанія Raytheon. Планувалося, що дві компанії проведуть стрільби зі своїх модулів для вибору постачальника. Зброя мала бути інтегрована на бронетранспортери Stryker.

Раніше ми повідомляли, що армія США випробувала свій перший прототип лазерної зброї від Raytheon, яка розміщується на шасі БТР Stryker.

Під час бойового застосування обладнані лазером бронетранспортери Stryker стикалися з низкою реалістичних сценаріїв для випробування та щоб з’ясувати бажані характеристики для майбутніх систем протиповітряної оборони короткого радіусу дії.

За словами офіційного представника армії США, ці навчання стали першим використанням лазерної зброї для бойових тренувань. Він також висловив думку, що технологія готова до використання і буде служити “воротами у майбутнє”.

Очікується, що нова зброя покращить спроможності протиповітряної та протиракетної оборони сухопутних підрозділів, одночасно знижуючи витрати на життєвий цикл системи через скорочення логістичних витрат.

Нещодавно ми повідомляли, що Армія США планує отримати потужну мікрохвильову систему для боротьби з БПЛА.

Northrop Grumman Лазерна зброя ОПК ППО та ПРО Світ США Технології