fbpx
Northrop Grumman створить перспективний БПЛА SG-2

Northrop Grumman створить перспективний БПЛА SG-2

Northrop Grumman Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) ПС США Світ США

Компанія Northrop Grumman представила проєкт перспективного ударного безпілотного літального апарату SG-2.

Про це повідомляє видання Aviation Week.

Компанія має намір запропонувати Повітряним силам США в якості заміни для апаратів MQ-9 «Reaper».

Нині ударні безпілотники MQ-9 «Reaper» складають основу парку безпілотних апаратів такого класу на озброєнні ПС США.

Northrop Grumman має намір розробити новий ударний безпілотник SG-2, взявши за основу зменшений планер палубного X-47B. Це дозволить скоротити час, необхідний на створення і випробування безпілотника.

БПЛА X-47B Northrop Grumman. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що маса безпілотника складе 9,1 тонни. Апарат зможе виконувати польоти на відстань до 1,9 тисячі кілометрів. Ці показники будуть відповідно вполовину і на дві третини менше, ніж у палубного X-47B.

SG-2 зможе об’єднуватися в групи з іншими такими ж апаратами. Це дозволить їм ефективніше виконувати бойові завдання.

Передбачається, що завдання апарати будуть виконувати в повністю автономному режимі: починаючи проведенням розвідки й пошуком цілей і закінчуючи нанесенням ударів по об’єктам супротивника. Крім того, апарати зможуть вести радіоелектронну боротьбу.

Для управління перспективними апаратами Northrop Grumman розробляє системи DA / RC (Distributed Recovery / Responsive Control). Ця система відповідає за автоматичне керування групами безпілотників і розподіл завдань.

Реальні випробування демонстратора системи поки не проводилися, але розробники перевіряли її роботу у віртуальній реальності. Випробування показали, що DA / RC здатна управляти 100 безпілотними апаратами одночасно. При цьому втручання людини практично не потрібно.

Reaper

Ударний безпілотник MQ-9 надійшов на озброєння США у 2007 році. Військові використовують ці апарати для рекогносцировки, розвідки й спостереження, а також для нанесення ударів по наземних цілях.

Ударний безпілотник MQ-9 Reaper

До теперішнього часу в рамках програми Reaper були побудовані близько 160 апаратів. MQ-9 має в довжину 11 метрів, у висоту 3,8 метра і розмах крила 20 метрів.

Апарат здатний виконувати польоти на швидкості 300 кілометрів на годину, а дальність його дії становить 1,2 тисячі кілометрів. MQ-9 може перебувати в повітрі до 14 годин. «Reaper» оснащений сім’ю точками підвіски для озброєння масою до 1,7 тонни.

Northrop Grumman Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) ПС США Світ США