fbpx
Northrop Grumman зробила перший MQ-4C “Triton” для Австралії

Northrop Grumman зробила перший MQ-4C “Triton” для Австралії

Northrop Grumman Авіабудування Авіація Австралія БпА (Безпілотні апарати) Океанія Світ

Корпорація Northrop Grumman представила перший австралійський автономний безпілотник MQ-4C “Triton”.

У корпорації розповіли, що Австралія є спільним партнером програми “Triton” та відіграла вирішальну роль у формуванні вимог до системи.

Northrop Grumman розпочала складання першого австралійського MQ-4C у жовтні 2020 року на своєму виробничому підприємстві в Мосс-Пойнт у штаті Міссісіпі.

“Triton” надасть Королівським Повітряним силам (ПС) Австралії безпрецедентні можливості для спостереження та захисту морських шляхів.

Безпілотник працюватиме разом з морськими літаками P-8A “Poseidon”, і ця безпілотна авіаційна система дозволить покривати значні площі на великих відстанях і зможе залишатися в повітрі довше, ніж традиційний літак.

Перший MQ-4C “Triton” від Northrop Grumman для Австралії. Вересень 2022. США. Фото: Northrop Grumman

У червні 2018 року прем’єр-міністр Австралії заявив, що Австралія придбає для ПС країни 6 безпілотників MQ-4С “Тритон”. У 2020 році стало відомо, що Австралія замовить додатків безпілотники цього типу.

Перший з яких планується прийняти на озброєння в середині 2023 року.

Загальна вартість закупівлі, створення інфраструктури та забезпечення підтримки неофіційно оцінюється у 7 мільярдів австралійських доларів.

Висотний безпілотник великої тривалості польоту MQ-4C “Triton” є морською версією розробленого Northrop Grumman безпілотника RQ-4N Block.30 “Global Hawk”.

RQ-4 Block.30 "Global Hawk". Фото: Міноборони США

Він призначений для збору інформації, спостереження та розвідки та оснащений багатофункціональною РЛС з АФАР (Активна фазована антенна решітка) AN/ZPY-3, засобами радіорозвідки.

Розмах крила MQ-4C – 39,9 м (130,9 фута), довжина – 14,5 м (47,6 фута), максимальна злітна маса – 14628 кг, маса внутрішнього корисного навантаження – 1252 кг, маса корисного навантаження на зовнішній підвісці – 1089 кг.

Морський патрульний безпілотний літальний апарат MQ-4C Triton

Перегінна дальність – 8200 морських миль, радіус дії – близько 2000 морських миль, висота польоту – понад 17,2 км, максимальна швидкість – 331 вузол, тривалість польоту – понад 24 години.

Northrop Grumman Авіабудування Авіація Австралія БпА (Безпілотні апарати) Океанія Світ