fbpx
Норвегія передасть Україні боєприпаси до мінометів 

Норвегія передасть Україні боєприпаси до мінометів 

Артилерія Військова допомога Європа Міномет Норвегія Світ Україна

Норвегія передасть Україні велику кількість боєприпасів до мінометів.

Про це повідомляє норвезька національна громадська телерадіомовна організація NRK.

Загалом країна передасть мінометних мін на суму 42 мільйони євро, які за словами міністерства оборони, Україна потребує у великій кількості.

«Україна відчуває велику потребу у всіх типах боєприпасів і просила конкретно про те, що ми зараз передаємо», – зазначив міністр оборони Бйорн Арільд Грам у коментарі NRK.

81-мм міна виробництва Expal. Фото: Expal

Окрім мінометних мін, Норвегія нещодавно передала Україні партію ручних гранат на 4,7 млн євро та боєприпаси до снайперської зброї на 260 тисяч євро.

Окремо у міністерстві зазначили, що попри невеликі запаси такої зброї у Норвегії країна її передає, оскільки найгостріші проблеми наразі виникають на полі бою в Україні.

«Є великі потреби, і ми намагаємося вистояти у важкому для України бою», – зазначили у міністерстві оборони.

Окремо міністр оборони зазначив, що окрім допомоги Україні, Норвегія також повинна посилювати власну оборону, оскільки Росія є загрозою як для країни, так і всього європейського континенту.

«Росія є головною загрозою для норвезької та європейської безпеки», – зазначив Грам.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що уряд Норвегії виділив фінансовий пакет на посилення протиповітряної оборони України та закупівлю 100 зенітних ракет до комплексів Patriot.

Загальний фінансовий пакет, який країна виділила в межах німецької ініціативи ППО, становить 240 мільйонів євро.

Частина з цих коштів, а саме 125 мільйонів євро буде виділена для спільної закупівлі зенітних керованих ракет MIM-104 для України. Інша частина коштів буде використана для майбутніх закупівель у межах німецької ініціативи ППО.

Артилерія Військова допомога Європа Міномет Норвегія Світ Україна