fbpx
Норвегія цьогоріч проведе тренування 3200 українських військових

Норвегія цьогоріч проведе тренування 3200 українських військових

Війна з Росією Військова допомога Європа Навчання Норвегія Світ Україна

Збройні сили Королівства Норвегії планують провести підготовку близько 3200 українських військових протягом 2023 року.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Навчання українських бійців проходитимуть як на території Норвегії, так і закордоном.

Із кінця квітня інструктори національної гвардії Норвегії розпочали чотиритижневе інтенсивне навчання понад 100 українських бійців.

Українці опановують навички військової медицини, вогневої підготовки та командного лідерства.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам разом із виконувачем обов’язків начальника МВС Мортенем Еггеном нещодавно відвідали тренування українських бійців на одному з полігонів.

“Ми підтримували Україну як матеріально, так і навчанням, і будемо підтримувати стільки, скільки буде потрібно”, – наголосив норвезький міністр оборони.

Учасники візиту побачили, як українські віськовослужбовці відпрацьовують бойові дії в окопі, а також тренування надання першої медичної допомоги на полі бою під керівництвом норвезьких інструкторів.

Це перший з кількох курсів навчання для українців у Норвегії.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Норвегія збільшить кількість інструкторів, залучених до навчання українських військових в міжнародних місіях, та проводитиме навчання на своїй території.

Інструктори з Норвегії працюють з українськими військовими під час навчань у Великій Британії, жовтень 2022 Фото: Збройні Сили Норвегії

Тоді міністр Бйорн Арільд Грам підкреслив, що Норвегія бере участь у програмі Interflex у Великій Британії та надає фінансову підтримку та своїх інструкторів для навчань EUMAM. Крім того, держава сприятиме Північній ініціативі, де кілька країн навчатимуть українських військових заходам з розмінування.

Навчання у Норвегії – це доповнення інших ініціатив.

Війна з Росією Військова допомога Європа Навчання Норвегія Світ Україна