fbpx
Норвегія виставляє на продаж свої F-16

Норвегія виставляє на продаж свої F-16

Авіаремонт Авіація Винищувач Європа Королівські ПС Норвегії Норвегія Світ

Норвегія виставляє на продаж два свої багатоцільові винищувачі F-16 Viper, що були виведені з експлуатації у Королівських Повітряних силах.

Про це повідомляє Мілітарний.

Агентство оборонних матеріалів Норвегії підписало угоду з місцевою компанією Kongsberg на технічне обслуговування двох літаків F-16 Viper, виведені з експлуатації в Збройних силах.

Літаки будуть виставлено на продаж, а витрати, як очікується, будуть покриті за рахунок збільшення продажних цін.

У прессрелізі компанії Kongsberg було уточнено, що за контрактом передбачено опціон на можливість відновлення технічного стану ще трьох літаків, якщо це буде реалізовано, очікується, що літаки будуть готові до продажу в кінці 2021 року.

Норвезький винищувач F-16

Норвегія була однією з чотирьох початкових європейських країн, які замовили 74 багатоцільових винищувачів F-16A/B Viper. З них 56 оновлено в рамках програми модернізації MLU (Mid-life Update).


Про F-16. Вживані і надсучасні.


Королівські повітряні сили Норвегії поступово виводять з експлуатації багатоцільові винищувачі F-16 MLU та замінюють їх на літаки п’ятого покоління F-35, перші з яких надійшли у 2017 році.

Винищувачі експлуатували у 331, 332, 334 та 338 авіаційних крилах Королівських Повітряних силах Норвегії. На сьогодні 331 авіакрило на авіаційній базі в Бодо є останнім оператором норвезьким оператором багатоцільових винищувачів F-16 Viper.

Авіаремонт Авіація Винищувач Європа Королівські ПС Норвегії Норвегія Світ