fbpx
Нова версія російського зенітного комплексу «Панцир-СМ» з’явиться у 2022 році

Нова версія російського зенітного комплексу «Панцир-СМ» з’явиться у 2022 році

ЗРГК «Панцирь-С1» ЗС Росії ОПК ППО та ПРО Росія Світ Сусіди

У 2022 році з’явиться нова версія російського зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-СМ».

Про це інформує Мілітарний.

У міноборони країни-агресора повідомили, що у поточному році буде завершена робота над новою модифікацією зенітного ракетно-гарматного комплексу для сухопутних військ.

Нова модифікація зенітного комплексу має назву «Панцир-СМ-СВ».

«У 2022 році в інтересах протиповітряної оборони сухопутних військ планується завершення робіт зі створення перспективних засобів озброєння «Дерівація-ППО», «Панцир-СМ-СВ», «Тайфун-ППО», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що модифікація нової версії самохідного зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-СМ-СВ» для сухопутних військ буде змонтована на гусеничному шасі.

Комплекс заплановано озброїти двома типи зенітних керованих ракет, а сама система матиме збільшену зону ураження повітряних цілей.

«Панцирь-С1» (укр. Панцир) — російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) наземного базування.

"Панцирь-С1"

Комплекс був створений 1994 року і вперше продемонстрований на МАКС-1995. З того часу комплекс був значно модернізований, остання відома модифікація демонструвалася на МАКС-2007. 16 листопада 2012 Розпорядженням Голови Уряду РФ Д. А. Медведєва ЗРГК «Панцирь-С1» прийнятий на озброєння Російської армії.

Особливість комплексу полягає в суміщенні багатоканальної системи захоплення та супроводу цілей з ракетно-артилерійським озброєнням, що створює безперервну зону перехоплення цілі по висоті (мінімальна) від 0 м і по дальності (мінімальна) від 200 м. Досяжність по висоті 15 км, по дальності 20 км., навіть без зовнішньої підтримки.

Модернізований зенітний ракетно-гарматний комплекс ближньої дії «Панцир-СМ» встановлений на колісному шасі К-53958 «Торнадо» з колісною формулою 8х8. Автомобіль має броньовану тримісну кабіну та посилений протимінний захист.

При власній вазі 21 000 кг він здатний перевозити обладнання масою до 22 000 кг. Потужність дизельного двигуна – 450 к.с. Максимальна швидкість шосе може досягати 90 км/год.

ЗРГК «Панцирь-С1» ЗС Росії ОПК ППО та ПРО Росія Світ Сусіди