fbpx
Новітній стратегічний бомбардувальник B-21 Raider здійснив перший політ

Новітній стратегічний бомбардувальник B-21 Raider здійснив перший політ

B-21 Raider Northrop Grumman Авіабудування ОПК США

Новітній стратегічний бомбардувальник Сполучених Штатів B-21 Raider здійснив свій перший політ.

Про це повідомляє видання The Drive.

Рано вранці, 10 листопада, B-21 покинув 42-й завод Повітряних сил в Палмдейлі, штат Каліфорнія, та попрямував на сусідню авіабазу Едвардс, де відбудуться офіційні льотні випробування.

«B-21 Raider проходить льотні випробування. Льотні випробування є важливим етапом випробувальної кампанії, якою керують Випробувальний центр ВПС США і 412-та об’єднана випробувальна група В-21, що має на меті забезпечити живучість, дальність і проникаючу силу удару для стримування агресії і стратегічних нападів на Сполучені Штати, їхніх союзників і партнерів», – сказав речник ПС США Енн Стефанек.

Перший B-21 має розпочати льотні випробування на авіабазі Едвардс, а згодом до нього приєднаються інші передсерійні зразки, які сформують об’єднану випробувальну групу.

Ще п’ять бомбардувальників перебувають на різних стадіях виробництва на заводі компанії Northrop Grumman.

Згідно з опублікованою 6 липня в щорічнику Fact Sheets інформацією, для ПС США буде придбано не менше 100 одиниць B-21.

Імовірно, вартість бомбардувальника становитиме приблизно 639 мільйонів доларів.

Якщо все піде за планом, перші B-21 мають надійти на озброєння в середині 2020-х років. Вони мають замінити стратегічні бомбардувальники  B-2 і B-1.

Першою базою, яка отримає нові бомбардувальники, стане авіабаза Еллсворт у Південній Дакоті, а за нею – авіабаза Вайтмен у Міссурі і авіабаза Дайесс у Техасі.

Хоча B-21 стане ключовим елементом ядерної тріади, однак він матиме набагато більше можливостей.

Наприкінці жовтня “Мілітарний” повідомляв, що Raider розпочав ходові випробування, раніше, у вересні, повідомлялося про публікацію перших високоякісних фото.

B-21 Raider Northrop Grumman Авіабудування ОПК США