fbpx
Новий БПЛА Bayraktar TB3 підніметься в небо у 2022 році

Новий БПЛА Bayraktar TB3 підніметься в небо у 2022 році

Baykar Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина

Новий турецький ударний безпілотник Bayraktar TB3 здійснить перший політ у наступному році.

Про це інформує Мілітарний.

Про новий БПЛА Bayraktar TB3 повідомив технічний директор компанії Baykar Technologies Сельчук Байрактар, виступаючи з доповіддю на Міжнародному саміті ініціатив, організованому в рамках фестивалю авіації та космічних технологій TEKNOFEST-2021 у Стамбулі, пише Anadolu.

«Заглядаючи в майбутнє, ми можемо бачити концепцію Bayraktar TB3. Цей БПЛА із супутниковим управлінням долає відстань в тисячі кілометрів. Йдеться про ударний дрон, який за розмірами трохи перевищує Bayraktar TB2 і поступається БПЛА Akıncı. Безпілотник відрізняється здатністю здійснювати зліт і посадку на морські судна з короткою злітно-посадочною смугою, чого немає у багатьох аналогів в світі», – сказав Байрактар.

За його словами, компанія Baykar Technologies займається також розробкою вітчизняного безпілотного військового літака і до цього проекту прикуті погляди всього світу.

«Новий безпілотний бойовий літак Туреччини зробить справжню революцію у військовій сфері. Новий літак, як і Bayraktar TB3, зможе використовувати короткі злітно-посадочні смуги », – розповів Байрактар.

Він нагадав про гарні відгуку, які отримали турецькі безпілотники, використані в операціях зі звільнення окупованих земель Азербайджану.

«Наша безпілотна авіація змусила багатьох переглянути військову концепцію. Сподіваємося, що Bayraktar TB3 здійснить свій перший політ в 2022 році. А до 2023 року ми плануємо реалізувати проект безпілотного вітчизняного бойового літака», – зазначив Байрактар.

Згідно з презентацією компанії Baykar Technologies, безпілотник Bayraktar TB3 має максимальну злітну вагу 1450 кілограмів з корисним навантаженням 280 кілограмів. Максимальний час його польоту сягатиме 24 годин. Він буде візуально схожим на Bayraktar TB2 але матиме більші габарити та складні крила для розміщення на кораблях.

Також, нещодавно турецька компанія TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) представила новий власний двигун PD222ST для перспективного БПЛА Bayraktar TB3.

Вага нового двигуна на 5 кг менше, а потужність – на 55 кінських сил більше першого турецького турбодизельного авіаційного двигуна PD170, який був розроблений для турецьких безпілотних літальних апаратів Anka-S.

За словами глави компанії, новий двигун дозволить майбутнім ударним безпілотникам Bayraktar TB3 злітати з корисним навантаженням з коротких злітно-посадкових смуги і палуби першого в Туреччині універсального десантного корабля TCG Anadolu.

Baykar Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина