fbpx
Новий БПЛА Bayraktar TB3 зможе перебувати у повітрі протягом 50 годин

Новий БПЛА Bayraktar TB3 зможе перебувати у повітрі протягом 50 годин

Baykar Авіабудування Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина

Турецький новий ударний безпілотник Bayraktar TB3 зможе залишатися в повітрі фактично вдвічі довше за своїх попередників.

Про це інформує Мілітарний.

Про можливості перспективного дрона повідомив голова правління фестивалю TEKNOFEST, голова Фонду T3 та співвласник компанії Baykar Сельчук Байрактар, пише Anadolu.

Новий ударний БПЛА Bayraktar TB3 зможе залишатися в повітрі довше за інших – до 50 годин проти показника в 26 годин для безпілотника Akinci та 27 годин для БПЛА Bayraktar TB2.

«Нині ведеться робота над удосконаленням прототипу Bayraktar TB3, який зможе злітати та здійснювати посадку на короткі смуги. Сподіваємося, що Bayraktar TB3 здійснить свій перший політ уже 2022 року», – повідомив Байрактар.

За його словами, у розробці нового безпілотного літального апарату Bayraktar TB3 беруть участь також фахівці з Азербайджану.

Сельчук Байрактар зазначив, що справжню ефективність безпілотної авіації світ усвідомив під час нещодавньої 44-денної війни в Нагірному Карабаху.

Він назвав Bayraktar TB2 найкращим у своєму класі.

«За підсумками війни за визволення Карабаху, інтерес до БПЛА турецького виробництва різко зріс. Ці БПЛА можуть допомогти не лише на полі бою, а й при гасінні пожеж, усуненні наслідків землетрусів», – сказав Байрактар.

Згідно з презентацією компанії Baykar Technologies, дрон Bayraktar TB3 матиме максимальну злітну вагу 1450 кілограмів з корисним навантаженням 280 кілограмів. Максимальний час його польоту сягатиме більше 50-ти годин.

Безпілотник буде візуально схожим на Bayraktar TB2 але матиме більші габарити та складні крила для розміщення на кораблях. Дрон має здійснити свій перший політ у поточному 2022-му році.

Один з українських ударних дронів Bayraktar TB2 під час виготовлення у Туреччині

Нагадуємо, що у Туреччині готується нова партія ударних безпілотних «Байрактарів» для України. У вересні 2021 року Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний анонсував закупівлю ще чотирьох комплексів Bayraktar TB2.

Baykar Авіабудування Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина