fbpx
Новий британський фрегат Type 31 готується до експорту

Новий британський фрегат Type 31 готується до експорту

Babcock Велика Британія Експорт Європа Світ Суднобудування Флот Фрегати

Новий британський фрегат Type 31 готується до експорту.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє Defense News. Британська суднобудівна корпорація Babcock, яка займається будівництвом нових фрегатів Type 31 для Королівського флоту, заявила, що вже проводить п’ять активних кампаній для забезпечення експорту військових кораблів цього проекту.

Повідомляється, що Греція, Індонезія та Польща в даний час є лідерами серед п’яти претендентів у цій кампанії, – заявив 29 червня Девід Локвуд, виконавчий директор Babcock International.

Представник компанії був частиною команди високопоставлених британських чиновників та керівників суднобудівної галузі, які нещодавно були в Греції, для презентацій фрегатів Type 31.

Експортні можливості судна з’явилися, коли Комітет оборони провів одну з декількох запланованих сесій щодо морських закупівель напередодні публікації урядом Великої Британії довгоочікуваного оновлення національної стратегії суднобудування, оголошеної в 2017 році.

Будівництвом фрегатів Type 31 займається консорціум на чолі з компанією Babcock International Group, саме вони за відкритим тендером 2019 року отримали перемогу на поставку п’яти багатоцільових фрегатів цього класу.

Довжина фрегату складе близько 140 метрів при повній водотоннажності понад 6500 тонн. Вони повинні розвивати швидкість до 26 вузлів, дальність плавання оцінюється в 9000 миль, автономність – 28 днів. Перший корабель повинні спустити на воду у 2023 році. Завершення програми намічено на 2027 рік.

Нові фрегати проєкту Type 31 Королівського флоту Великої Британії отримають зенітні ракетні комплекси (ЗРК) Sea Ceptor.

У даний час ця система протиповітряної оборони встановлена на фрегати проєкту Type 23, а також будуть розміщені на майбутніх кораблях проєкту Type 26.

Контракт передбачає інтеграцію Sea Ceptor у систему Type 31, а також поставку та встановлення необхідного обладнання у фрегати Type 31.

Зенітна керована ракета CAMM комплексу Sea Ceptor

Sea Ceptor використовує зенітну керовану ракету CAMM, що інтегрована у морські та сухопутні системи протиповітряної оборони. Міністерство оборони замовляє ракети CAMM як для Королівського флоту, так і для британської армії. Сухопутний варіант CAMM у британській армії має назву Land Ceptor, а вся система протиповітряної оборони – Sky Sabre.

Babcock Велика Британія Експорт Європа Світ Суднобудування Флот Фрегати