fbpx
Новий наземний безпілотник надійде на озброєння армії Туреччини

Новий наземний безпілотник надійде на озброєння армії Туреччини

Азія БпА (Безпілотні апарати) Світ Туреччина

Перший багатоцільовий безпілотний наземний апарат середнього класу BARKAN надійде на службу у червні.

Про це повідомляє Мілітарний з посилання на турецьке інформаційне агенство Anadolu.

Зі слів заступника генерального директора компанії HAVELSAN Мухіттіна Солмаза, стало відомо, що роботи по розробці безпілотних систем розпочалися близько півтора-двох років тому. За його словами, BARKAN успішно пройшов ряд випробувань.

Безпілотний наземний апарат BARKAN був розроблений для ведення розвідки та спостереження, а також для вогневої підтримки військ в польових умовах.

“Наша головна мета – це впровадити в цей апарат штучний інтелект. Важливо, щоб ці машини могли виконувати спільні завдання з безпілотними літальними апаратами, іншими безпілотними наземними апаратами або іншими пілотованими апаратами, а також підвищити ефективність наших військ в польових умовах”– сказав Мухіттін Солмаз.

Заступника генерального директора також повідомив, що компанія продовжить роботу над автономними і роботизованими безпілотними наземними апаратами важкого класу.

“Ми плануємо почати польові випробування цих апаратів вже в липні або серпні. Після проведення випробувань, можливо, знадобляться роботи щодо поліпшення модифікації”, – зазначив Солмаз.

На початку травня, стало відомо, що турецька поліція та жандармерія отримала новий ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 національного виробництва.

Новий ударний дрон оснащений турецькою оптико-електронною системою CATS (Common Aperture Targeting System) розробленою компанією ASELSAN.

Bayraktar TB2 з новою прицільно-спостережною системою. Листопад 2020. Фото: Baykar

Це викликано ембарго Канади на поставку своїх станцій до Туреччини через використання дронів у бойових діях в Нагірному Карабасі, про яке на початку жовтня 2020 року повідомив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

CATS (Common Aperture Targeting System) – це електронно-оптична система розвідки, спостереження й наведення, розроблена для літаків і вертольотів, а також безпілотних літальних апаратів різних типів.

Bayraktar TB2 з новою прицільно-спостережною системою. Листопад 2020. Фото: Baykar

У листопаді 2020 року у Туреччині продемонстрували випробування ударного безпілотного літального апарату Bayraktar TB2 новою системою. БПЛА був оснащений керованими боєприпасами MAM-L, розробленими компанією Roketsan. Запущений на великій висоті та дальності MAM-L з високою точністю уразив ціль, використовуючи цілевказування нової оптико-електронної станції CATS.

Азія БпА (Безпілотні апарати) Світ Туреччина