fbpx
Новий російський фрегат “Адмирал Головко” вперше вийшов у море

Новий російський фрегат “Адмирал Головко” вперше вийшов у море

Росія Суднобудування Флот Фрегати

Третій російський фрегат проєкту 22350 “Адмирал Головко” вирушив у Балтійське море.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС із посиланням на пресслужбу Балтійського флоту.

Удосконалений фрегат проєкту 22350 “Адмирал Головко” вийшов у море вперше – для проходження ходових випробувань.

«Сили Балтійського флоту підтримують ходові випробування суднобудівника перспективного фрегата проєкту 22350 «Адмирал Головко». Фрегат відправився в Балтійське море для проведення ходових випробувань», – пише пресслужба Балтійського флоту.

У ході випробувань перевірятимуть роботу систем життєзабезпечення фрегата та його радіотехнічне обладнання. Це засоби навігації та зв’язку, засоби порятунку й ліквідації пошкоджень, системи вентиляції та кондиціювання повітря. Також буде перевірено роботу силової установки фрегата, рульового приводу, допоміжних механізмів, якірного обладнання. Швидкісні, маневрені та вібровипробування корабля проводяться в різних режимах.

До випробувань фрегата залучені кораблі та судна забезпечення Балтійського флоту, а також авіація флоту.

Ходові випробування – обов’язковий етап завершення будівництва будь-якого судна. Їх проводять для перевірки роботи його систем і механізмів у морі та їхньої відповідності затвердженим специфікаціям, проєктам, технічним описам та інструкціям з експлуатації.

На балтійських морських полігонах регулярно проходять випробування нової техніки, призначеної для ВМФ Росії та іноземних держав. Процес відбувається за підтримки кораблів, суден, рятувальних сил і авіації Балтійського флоту.

«Адмирал Головко» — третій фрегат проєкту 22350 і другий серійний фрегат. Зараз на озброєнні Північного флоту Росії знаходяться два фрегати цього типу: «Адмірал Горшков» і «Адмірал Касатонов».

Третій фрегат названий на честь Арсенія Головка (1906-1962 рр), командувача Північним флотом СРСР у роки Другої світової війни. Основна ударна зброя фрегатів проєкту 22350 – крилаті ракети «Калібр-НК».

«Адмирал Головко» – фрегат першого рангу тоннажем понад 4,5 тисяч тонн. За своїм функціоналом судно наближене до крейсера і при відносно невеликій водотоннажності, як і два його попередники, озброєне арсеналом високоточного ракетного озброєння. Фрегат здатний нести до 16 крилатих ракет «Калібр», «Онікс» або гіперзвукових ракет  «Циркон». Від атак із повітря судно захищає зенітний ракетний комплекс «Полимент-Редут».

У рамках проєкту 22350 планують збудувати вісім фрегатів. Шість із них мають поповнити флот уже з новими російськими силовими установками. За очікуваннями російських військових, фрегат «Адмирал Головко» має посилити угруповання надводних кораблів Військово-морського флоту у дальній морській зоні.

Росія Суднобудування Флот Фрегати