fbpx
Оборонна компанія KNDS відкриє підприємство в Україні 

Оборонна компанія KNDS відкриє підприємство в Україні 

KNDS Європа Німеччина ОПК Світ Співпраця Україна Франція

Франко-німецький виробник зброї KNDS (KMW+Nexter Defense Systems) створить дочірнє підприємство на території України.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у Twitter (X).

Підприємство займатиметься виготовленням боєприпасів та ремонтом техніки.

Це рішення погодили під час переговорів міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса і його французького колеги Себастьяна Лекорню у Берліні в п’ятницю, 22 березня.

«Спільне виробництво в Україні: компанія KNDS створить дочірнє підприємство, максимально наближене до потреб українського війська», – йдеться в дописі.

Французький міністр зазначив, що завод KNDS випускатиме боєприпаси, а також запасні частини для обслуговування німецької та французької бронетехніки і систем озброєння їхнього виробництва, які вже є на озброєнні Сил оборони Україні.

«Ми, Франція та Німеччина, хочемо допомогти Україні зробити виробництво боєприпасів більш самодостатнім», – зазначив Пісторіус. 

Згодом дочірнє підприємство на своїх потужностях також зможе виробляти повноцінні системи «з нуля».

Працівник компанії Mecar (KNDS) виготовляє 120 мм артилерійську міну. Фото: KNDS

Французька BFMTV уточнила, що створення підприємства KNDS в Україні в основному покликане забезпечити оперативний ремонт вже поставленої військової техніки виробництва Франції та Німеччини. Йдеться зокрема про запчастини до французьких колісних САУ Caesar і броньованих машин AMX-10RC. А також німецьких самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 і основних бойових танків Leopoard 2.

Ідея полягає в тому, щоб спочатку віддати пріоритет виробництву в Україні деталей, які часто ламаються, і таким чином «спростити логістичні питання» під час ремонту та обслуговування відповідної техніки і пришвидшення її повернення на поле бою.

Виробництво САУ Caesar на потужностях Nexter в Роані. Фото: Anthony THOMAS-TROPHIME

Про плани Франції розгорнути виробництво озброєння та техніки на території України стало відомо на початку березня. Тоді Лекорню зазначив, що за планом, перші виробничі потужності мають розпочати свою роботу вже цього літа.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, уряди України та Франції підписали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки, яка передбачає виділення 3 мільярдів євро військової допомоги протягом 2024 року.

KNDS Європа Німеччина ОПК Світ Співпраця Україна Франція