fbpx
ОБСЄ підтвердили поранення 15-річної дівчини бойовиком «ЛНР»

ОБСЄ підтвердили поранення 15-річної дівчини бойовиком «ЛНР»

Луганщина ОБСЄ ОРДЛО Російська агресія Російсько-терористичні війська СММ ОБСЄ Україна Цивільні громадяни

ОБСЄ підтвердили поранення 15-річної дівчини бойовиком «ЛНР» 18 квітня 2021 року.

Про це пише «Інформаційний супротив» з посиланням на звіт № 112/2021 ОБСЄ.

Раніше цю інформацію озвучили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією воєнної розвідки України 18 квітня ц. р. військовослужбовець 2 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу окупаційних військ вистрелив з автомата в 15-річну дівчину.

Після скоєного злочинець здійснив спробу втекти на підконтрольну українським підрозділам територію, але був затриманий проросійськими найманцями поблизу населеного пункту Щастя. Доказом цього є перехоплена телефонна розмова бойовиків, – повідомили ГУР МОУ.

Інформація ГУР щодо поранення 15-річної дівчини на окупованій території

Аудіоперехоплення розмови бойовиків:

Сталась жахлива подія неподалік населеного пункту Червоний партизан на окупованій частині Луганської області.

Після поранення дівчину доставили до лікарні у місті Довжанськ (колишній Свердловськ), а згодом перевели до медичного закладу в окупованому Луганську.

 

27 квітня медики лікарні в н. п. Довжанськ (кол. Свердловськ; непідконтрольний урядові, 60 км на південний схід від Луганська) сказали спостерігачам, що 18 квітня дівчинку (15 років) госпіталізували з вогнепальним пораненням шиї та травмою хребта. Згодом її перевели до лікарні в н. п. Луганськ (непідконтрольний урядові), – йдеться у звіті ОБСЄ.

У березні 2018 року Біловодський районний суд Луганської області за матеріалами Служби безпеки України визнав винним у скоєнні злочину одного із ватажків терористичного угруповання «Рим» так званої «ЛНР».

Правоохоронці встановили, що це російське бандформування діяло у тимчасово окупованому Довжанську (колишній Свердловськ) Луганської області у 2014-2015 роках. Його учасники тероризували місцеве населення, займалися контрабандою та пограбуваннями.

Правоохоронці встановили, що після конфлікту з іншими терористичними угрупованнями бойовик утік з тимчасово окупованих територій. Співробітники СБ України затримали його у Києві, де він переховувався від українського правосуддя.

Луганщина ОБСЄ ОРДЛО Російська агресія Російсько-терористичні війська СММ ОБСЄ Україна Цивільні громадяни