fbpx
ОБСЄ представила фотоматеріали, що демонструють присутність російських військ на Донбасі

ОБСЄ представила фотоматеріали, що демонструють присутність російських військ на Донбасі

Війна на Донбасі Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 ОБСЄ

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) зібрала фотоматеріали, що демонструють нові системи озброєння, розташовані в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на польське видання ZBiAM.

Матеріал був зібраний під час спостережень, проведених безпілотними літальними апаратами в рамках Спеціальної моніторингової місії. Як її частина, з 2014 року спостереження проводяться біля лінії фронту на сході України.

Нещодавно розкритий фотоматеріал ОБСЄ є ще одним доказом присутності Збройних Сил Російської Федерації на території України. Таким чином, ці матеріали доводять, що російська сторона не поважає Мінські угоди.

Повідомляється, що 29 травня цього року, безпілотний літальний апарат, що діяв у складі Спеціальної моніторингової місії поблизу міста Новоазовськ, виявив російську систему радіоелектронної боротьби РБ-636 “Свєт-КУ”. А раніше, 14 квітня, безпілотний літальний апарат ОБСЄ в Донецькій області виявив угруповання з 15 машин УАЗ-23632-148. Транспортні засоби цього типу були прийняті на озброєння у Збройних Силах Російської Федерації в 2018 році.

У свою чергу, 24 травня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ поблизу міста Бердянка Луганської області, зафіксувала три самохідні гаубиці 122 мм 2С1 Гвоздика. На іншому фото, отриманому ОБСЄ 10 квітня цього року, було ідентифіковано групу з 11 122-мм самохідних гаубиць 2С1 Гвоздика та 12 буксованих 122-мм гаубиць Д-30. Фотографія була зроблена біля села Бугаївка в окупованій Луганській області, менш ніж за 25 км від лінії фронту.

Три гаубиці Д-30 також були виявлені 28 квітня цього року, поблизу Луганська. На іншому знімку ОБСЄ, зробленому в окупованій Луганській області, зафіксовано 6 122-мм РСЗВ БМ-21 “Град”.

Більше того, фото, зроблене безпілотним літаком ОБСЄ 13 квітня цього року. Представляє 11 протитанкових мін в безпосередній близькості від лінії фронту (менше 1 км). знімок зроблений поблизу міста Оленівка, на території окупованої проросійськими силами Донецької області.

Зазначимо, що в ООН зафіксувалили загострення бойових дій на Донбасі з початку цього року.

Російські збройні формування на Донбасі. На фото БТР-80 російської модифікації та танк Т-64БВ.

У цей же період збільшилась кількість загиблих та поранених серед цивільного населення.

Наші гуманітарні колеги розповідають, що кількість загиблих (у східній Україні – ред.) серед цивільного населення зросла у перші 5 місяців 2021 року, здебільшого через вибухи мін та інших вибухових елементів. У період від 1 лютого до 30 квітня, 12 людей було вбито і 25 осіб поранені, – зазначив заступник речника генсека ООН.

Організація Об’єднаних Націй констатували, що бойові дії в квітні майже досягли рівня, який спостерігався до оголошення режиму припинення вогню в липні 2020 року

Війна на Донбасі Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 ОБСЄ