fbpx
ОБСЄ зафіксувала 894 порушення режиму припинення вогню

ОБСЄ зафіксувала 894 порушення режиму припинення вогню

Війна на Донбасі Донбас ОБСЄ Російська агресія Україна

Окупаційні сили Росії на Донбасі здійснили 894 порушення припинення вогню, більшість з яких було оцінено як навчання з бойовою стрільбою.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ № 35/2021.

Як повідомила українська сторона, бойові стрільби в зоні безпеки є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року.

На полігоні поблизу населеного пункту Тернове у непідконтрольному урядові України районі Донецької області патруль Місії зафіксував 3 одиниці 122 мм гаубиць Д-30.

Також було зафіксовано 122 мм реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град» та 122 мм самохідну гаубицю 2С1 «Гвоздика», розміщених з порушенням відповідних ліній відведення.

САУ 2С1 «Гвоздика» окупаційних сил Росії на Донбасі

Додатково було зафіксовано 35 одиниць танків, розміщених за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.

«Збройні формування РФ, не дивлячись на підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи з посилення та контролю режиму припинення вогню, регулярно проводять заходи зі зміни та просуванню своїх позицій у сторону підрозділів ЗС України», – йдеться у повідомленні штабу Операції об’єднаних сил.

Так, БПЛА дальнього радіуса дії СММ ОБСЄ виявив два подовження траншей поблизу населеного пункту Набережне Донецької області.

Це було оцінено як просування збройних формувань, внаслідок чого відстань до позицій Збройних Сил України зменшилася приблизно до 700 м і 500 м відповідно.

«Вищезазначені факти свідчать про те, що представники збройних формувань РФ не зацікавлені у виконанні раніше досягнутих домовленостей», – підкреслили у штабі ООС.

Нещодавно стало відомо, що бойовики окупаційних сил Росії будують інженерні укріплення в напрямку Кримського, що на Луганщині.

Також міністр внутрішніх справ України заявляє про різке загострення ситуації на Донбасі за останній тиждень.

Війна на Донбасі Донбас ОБСЄ Російська агресія Україна