fbpx
Офіцерам ГРУ висунули звинувачення через вірус NotPetya

Офіцерам ГРУ висунули звинувачення через вірус NotPetya

ГРУ Росії Кібератака Кібербезпека Росія Світ США

Офіцерам ГРУ (теперішня назва: Головне розвідувальне управління Генерального Штабу Російської Федерації) висунули звинувачення через поширення комп’ютерного вірусу NotPetya.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У число обвинувачених увійшли Юрій Сергійович Андрієнко, Сергій Володимирович Детістов, Павло Валерійович Фролов, Анатолій Сергійович Ковальов, Артем Валерійович Очиченко і Петро Миколайович Пліскін.

Згідно з обвинувальним висновком, починаючи з листопада 2015 року і приблизно до жовтня 2019 року обвинувачені і їхні спільники поширювали шкідливе програмне забезпечення і вдавалися до інших підривних дій для здобуття стратегічної вигоди Росії шляхом несанкціонованого доступу до комп’ютерів. Їх прізвища, імена та фотографії показали на прес-конференції Міністерства юстиції Сполучених Штатів:

Російські військові причетні до розповсюдження вірусу NotPetya

Зазначається, що всі обвинувачені є жителями та громадянами Росії та «офіцерами підрозділу 74455 Головного розвідувального управління Генерального Штабу Російської Федерації (ГРУ)».


Матеріал по темі: Британія офіційно звинуватила Росію в кібератаці


Вказані хакери ГРУ та їхні спільники брали участь у комп’ютерних зломах та атаках, спрямованих на підтримку зусиль російського уряду з дестабілізації ситуації в Україні, а також під час виборів у Франції. Серед інших завдань – заходи у відповідь на спроби притягнути Росію до відповідальності за застосування «Новачка» на чужій території, а також Зимові Олімпійські ігри у Пекіні 2018 року після дискваліфікації Національного олімпійського комітету, через підтримку Росією вживання допінгу її спортсменами.

ГРУ Росії Кібератака Кібербезпека Росія Світ США