fbpx
Окупанти мобілізовані у квітні потрапили в полон і дають свідчення

Окупанти мобілізовані у квітні потрапили в полон і дають свідчення

Війна з Росією Втрати Росії Донбас Полон Україна

В полон до українських захисників потрапили росіяни, яких мобілізували в квітні.

Відео їхніх свідчень опублікували в СБУ.

Під виглядом “набору добровольців” в РФ проходить прихована мобілізація.

Мобілізованим обіцяли великі гроші та “спокійні завдання” – розбирання завалів, впорядкування вулиць в самопроголошених “ДНР” та “ЛНР”, переносити вбитих та поранених та чергувати на блокпостах. В реальності їх відправили виконувати реальні бойові завдання.

На відео свідчення кількох полонених. Всі розповідають, що отримали повістки з військкоматів та були мобілізовані.

4 квітня мені зателефонували з військкомату, попросили під’їхати, я під’їхав. Мені сказали, оскільки я раніше служив, мене мобілізовують медичним працівником на територію України. Десь до трьох місяців. Я 12 квітня забрав документи, прибув в обласний військкомат. В обласному військкоматі нас зібрали у лекційному залі, нас було приблизно 15 людей, з нами говорив заступник керівника військкомату. Він сказав, що з нас набирають «добровольців», які будуть працювати у другому – третьому ешелоні, тобто в тилу“, – розповів один з росіян.

Кадр з відео

В полоні опинилися “бійці” підрозділу “Барс – 7” (Барс – боевой армейский резерв страны).

В СБУ зазначили, що це спеціальний підрозділ окупантів, сформований на базі Південного військового округу за кілька місяців перед початком широкомасштабного вторгнення в Україну.

Полк затриманих окупантів був вщент розбитий українськими військовими в районі Золотого на Луганщині.

27 квітня наш взвод, 25-27 людей, відвезли в селище Золоте. Там закрили, ну грубо кажучи ми там ніч провели. На ранок нам місцеві “днрівці-лнрівці” показали, що от треба зайняти окопи, там нікого немає. Командир наш сказав, що до вечора приїдуть КамАЗи ми поїдемо додому. Коли ми почали підійматися наче пострілювали. Залізли коли в окоп почалося там пекло, не знаю як сказати. Бомбило все, коли затихло ми почули голоси військовослужбовців України. Ми сказали, що здаємося. і все, на цьому наш шлях закінчився“, – розповів ще один “російський доброволець”.

Полонений росіянин, травень 2022, кадр звідео

Вони прийняли правильне рішення: склали зброю і здалися в полон. Це єдиний спосіб для окупантів вціліти“, – додали в СБУ.

Також зазначили, що російська армія використовує “резервістів” як гарматне м’ясо.

Нагадаємо, до Міністерства внутрішніх справ України вже надійшло близько 32 тисяч звернень щодо розшуку російських солдатів, у тому числі від їхніх рідних, близько 12 тисяч із таких звернень надійшли на “гарячу лінію” довіри МВС.

Війна з Росією Втрати Росії Донбас Полон Україна