fbpx
Окупанти відвели від Києва 700 одиниць техніки за минулу ніч, – командування Сухопутних військ ЗСУ

Окупанти відвели від Києва 700 одиниць техніки за минулу ніч, – командування Сухопутних військ ЗСУ

Війна з Росією ЗСУ Київ Київська область Сухопутні війська ЗСУ

За ніч обрахували майже 700 одиниць техніки, які відійшли від Києва в бік Іванкова, в бік білоруського кордону.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заступника начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександра Грузевича.

У ЗСУ розглядають два варіанти: або це передислокація і перегрупування, або є вірогідність, що ці БТГр можуть з’явитися на Донбасі.

“Ворог, скажімо так, зараз змінив свої стратегічні цілі, він намагається всі сили кинути на Схід для того, щоб вивести свої війська на адмінкордони Луганської та Донецької областей, але я вам хочу сказати так, що активні дії військ та решти сил оборони України змусили його це зробити”, – зазначив Олександр Грузевич.

Також він проанонсував “гарні новини”, щодо звільнення території Київської області.

Олександр Грузевич, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ

“Вишгород вже наш, під контролем, найближчим часом будуть дуже-дуже добрі новини”, – додав він.

За словами Грузевича, сил ворога, в тому числі навколо Києва, достатньо. Окупанти продовжують використовувати ракетні удари, знищувати цивільну та військову інфраструктуру. Українські сили ППО готові їх відбивати.

“Більшість ракет збивається, авіація противника боїться заходити в зону ураження наших повітряних сил, робить неприцільні пуски, але деякі з них досягають цілі. Таку тактику ворог буде підтримувати найближчим часом. Командування вживає заходів щодо мінімізації наслідків цих ракетних ударів”, зазначив Олександр Грузевич під час брифінгу.

Завдання українських військових відвести ворога як можна далі від Києва та області, аби лишити його можливості завдавати удари артилерією та використовувати РСЗВ.

Нагадаємо, напередодні підтвердилася інформація про те, що росіяни, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об’єкти в Зоні відчуження, двома колонами рушили у бік українсько-білоруського кордону.

Війна з Росією ЗСУ Київ Київська область Сухопутні війська ЗСУ