fbpx
Окупанти закликали жителів Донбасу евакуюватися до Ростова

Окупанти закликали жителів Донбасу евакуюватися до Ростова

Війна на Донбасі Донбас Україна

Представники окупаційних сил Росії на Донбасі заявили про проведення евакуації місцевих мешканців до Ростовської області.

Про це повідомляє Мілітарний.

Голова так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що евакуація проводиться за домовленістю з Російською Федерацією.

Повідомлено, що у Ростовській області нібито вже готові місця для розміщення громадян з Донбасу.

«З сьогоднішнього дня, 18 лютого, організовано масовий, централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку», – сказав Пушилін у своєму відеозверненні.

https://youtu.be/_kGXbcn70ZU

Також, голова так званої «ЛНР» Леонід Пасічник закликав населення регіону залишити територію Луганщині та виїхати до Росії.

Окупаційна влада намагається виправдати рішення про евакуацію заявами про майбутній наступ з боку української армії.

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду терміново забезпечити виплату 10 тисяч рублів кожному біженцю, який прибуває в Ростовську область з Донбасу, повідомив журналістам прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков.

«Також президент РФ доручив уряду Росії терміново забезпечити виплату кожному біженцю, що прибуває в область з Донбасу, в 10 тисяч рублів», – додав Пєсков.

Реакція громадян

Після оголошення окупаційною владою щодо термінової евакуації населення до Росії через «загрозу наступу українських військ» у Донецьку виникла паніка. Про це повідомляють у соцмережах.

Фотографії з окупованої території після оголошення про евакуацію 18 лютого 2022 року. Фото з соціальних мереж

Так, до банкомату вишикувалися черги з людей, які бажають зняти готівку, а на АЗС — з автомобілів. Також у Донецьку було чутно сирени.

https://youtu.be/2v1Na-f-xxE

Нагадаємо, 17 лютого Генеральний штаб ЗСУ офіційно повідомив, що Збройні Сили України не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних мешканців. Також Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний заявив, що заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних Сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності.

Війна на Донбасі Донбас Україна