fbpx
Окупанти затримали українських рибалок в Азовському морі

Окупанти затримали українських рибалок в Азовському морі

Азовське море Берегова охорона Росії Затримання Крим Російська агресія Росія Україна Флот ФСБ Росії

В акваторії Азовського моря біля окупованого Криму, затримали двох українських рибалок.

Про це інформує Мілітарний.

Російські прикордонники в окупованому Криму незаконно затримала двох українських рибалок та не повідомили про це Україну, написала у своєму Telegram-каналі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Двоє рибалок, Руслан Романюта та Іван Герасименко, вийшли 25 січня 2022 року в Азовське море на риболовецькому судні «Волга» з міста Генічеськ Херсонської області, та додому не повернулися. За попередньою інформацією, на судні відмовив двигун і його прибило до міста Щолкіне в тимчасово окупованому Криму», — йдеться у повідомленні.

За словами Людмили Денісової, рибалок затримали російські прикордонники, про що не було поінформовано українську сторону.

Риболовля, рибальство

За фактом події Національна поліція в Херсонській області порушила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу України («насильницьке зникнення»).

Нині Офіс омбудсмена робить все можливе для захисту прав українських рибалок і «вірить у їхнє якнайшвидше повернення додому».

Наразі офіційної інформації щодо затримання від російських силовиків немає.

Окрім того Денісова закликала представників міжнародних правозахисних організацій тримати на контролі ситуацію щодо чергових фактів затримання країною-агресором громадян України та не допустити порушення їх основоположних прав і свобод.

Нагадуємо, що у грудні, в Росії назвали «загрозою» вихід пошуково-рятувального судна ВМС України «Донбас» (A500) у море та його підходу на 18 миль до Керченської протоки.

Також від початку окупації Криму, Росія вдається до різних провокацій на морі проти України.

Найбільш відома агресивна дія країни-окупанта, що пов’язана з Азовським морем – напад на два малі артилерійські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» 25 листопада 2018 року.

Азовське море Берегова охорона Росії Затримання Крим Російська агресія Росія Україна Флот ФСБ Росії