fbpx
Окупанти знімають постановочні відео з пораненими

Окупанти знімають постановочні відео з пораненими

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда Україна

Окупанти зняли постановочне відео з фейковим пораненим, а слідчий комітет Росії за цією постановкою порушив кримінальну справу проти військових України.

Про це повідомляє Мілітарний.

Окупаційні сили Росії почали поширювати відео, на якому нібито військові України з 57 ОМПБр обстріляли населений пункт Пришиб зі 120-мм мінометів.

Розповідається, що внаслідок обстрілу зруйновано один будинок та отримав «травматичну ампутацію» нижньої кінцівки мирний житель.

Далі повідомляється, що пораненого доставлено до Слов’яносербської районної лікарні у важкому стані.

Кадр з відео з фейковим пораненим від "ЛНР"

Дану новину почали поширювати й російські федеральні засоби масової інформації. Також Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за цим нібито «обстрілом», звинувативши у ньому військових України.

Повідомлення на сайті СК РФ

«Слідчий комітет продовжує встановлювати посадових осіб, причетних до застосування заборонених коштів та методів ведення війни щодо цивільного населення Донбасу», – йдеться у повідомлені СК РФ.

На відео від так званої «Народная милиция ЛНР» місце ампутації ноги замилено та вимкнено звук оригінального відео.

Кадр з відео з фейковим пораненим від "ЛНР"

Оригінал відео було опубліковано на пропагандистському каналі бойовиків «Репортер Руденко» та майже відразу видалено.

На оригінальному відео місце «ампутації» не було замилено, на відео добре видно, що у «пораненого» на нозі встановлено кріплення для протеза та ніякого поранення немає, як й слідів крові на землі.

Кадр з відео з фейковим пораненим від "Репортер Руденко"

Також, в оригінальному відео не видалено звук, що дає змогу почути на початку зйомки постановочного відео слова оператора: «Давай!».

Нагадаємо, нещодавно Російські військові спалили свою модернізацію бронетранспортера БТР-70 для інсценування бою з «українською ДРГ».

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда Україна