fbpx
Оператори дронів 47-ї бригади знищили ворожий Т-90М “Прорыв”

Оператори дронів 47-ї бригади знищили ворожий Т-90М “Прорыв”

47 ОМБр БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Росія Т-90 Україна

Оператори FPV-дронів підрозділу Strike Drones Company 47-ї окремої механізованої бригади знищили черговий російський основний бойовий танк Т-90М «Прорыв».

Про це повідомляє пресслужба підрозділу.

Повідомляється, що танк заїхав у вирву від російської керованої авіабомби і не зміг виїхати.

Екіпаж покинув бойову машину та почав тікати, за ними помчав дрон-камікадзе, однак одному з росіян вдалося збити дрон за допомогою автомата.

Попри ураження, бойова частина FPV-дрона спрацювала і завдала окупанту уламкового поранення.

Після спроби переслідування екіпажу оператори дронів підрозділу Strike Drones Company точним влучанням повністю знищили ворожий танк.

Росіяни масово втрачають новітні танки Т-90М «Прорыв» у боях із Силами оборони України.

Дані OSINT-сервісу ORYX свідчать, що з початку широкомасштабного вторгнення росіяни втратили близько 48 бойових машин знищеними, разом із пошкодженими, покинутими та захопленими – 93.

Нещодавно повідомлялося, що воїни 225-го окремого штурмового батальйону захопили новітній російський основний бойовий танк Т-90М «Прорыв».

Протягом 8 місяців інші бригади зробили 12 спроб витягнути танк у тил, під час яких Т-90М вдалося перемістити, але повноцінно евакуювати його не вдавалося.

У березні «Мілітарний» розповідав, що український безпілотник за допомогою гранати знищив російський танк Т-90М «Прорыв» на Донеччині.

Покинутий Т-90М окупантів був виявлений на одній з ділянок східного фронту.

Для цього застосували коптер Mavic, який скинув у відкритий люк башти ручну гранату. Після вибуху всередині бойового відділення ворожого танка спалахнула потужна пожежа.

47 ОМБр БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Росія Т-90 Україна