fbpx
Компанія Otokar виграла тендер на 1059 тактичних машин для Румунії

Компанія Otokar виграла тендер на 1059 тактичних машин для Румунії

Otokar Автотехніка Бронетехніка Європа Румунія Світ Сусіди Туреччина

Компанія Otokar виграла тендер в Румунії на постачання 1059 легких броньованих тактичних машин 4×4 загальною вартістю 934 мільйони доларів.

Про це стало відомо з публічного звіту оприлюдненого компанією OTOKAR.

У рамках тендеру на суму 4 263 286 655,66 румунських лей загалом було передбачено закупівля як 1059 легких броньованих тактичних колісних машин 4×4 так і комплексних послуг матеріально-технічного забезпечення.

«У матеріалі, який ми оприлюднили 20.03.2024, було повідомлено громадськості, що наша компанія подала заявку на тендер на закупівлю легких броньованих тактичних машин 4×4, який відкрила компанія Міністерства національної оборони Румунії. C. N. Romtehnica S.A. Після завершення процесів технічної оцінки, польових випробувань і комерційної оцінки тендерний орган надіслав нашій компанії офіційний лист-запрошення для переговорів щодо укладення контракту», – повідомили в компанії Otokar.

При цьому передбачена велика доля локалізації в Румунії. Так перші 278 машин будуть вироблені на заводах Otokar, а решта має бути вироблена в Румунії в структурі, яка буде визначена в майбутньому.

Тактичні машини 4×4 від Otokar

В повідомленні компанії не розкривається які саме машини будуть постачатись до Румунії. Але під опис легка броньована тактична машина 4×4 з серійної лінійки підпадають декілька машин. А саме COBRA, COBRA II та URAL.

Бронемашина Otokar Cobra

Otokar Cobra це повнопривідний бронеавтомобіль з колісною формулою 4х4. Машина створена на базі шасі американського HMMWV.

Машина оснащена турбодизельним двигуном V8 потужністю 190 к.с. Має незалежну підвіску, центральну систему накачування шин, автоматичну коробку передач. Та передньою/задньою 2-швидкісною роздавальну коробку з блокуванням. Виробником заявлено що бронеавтомобіль COBRA захищений як від протипіхотних, так і протитанкових міні. Окрім спеціальних протимінних крісел для екіпажу та десанту, машина має другу композитну підлогу яка допомагає поглинати енергію вибуху мін.

Cobra ІІ це 18-тонна броньована машина. Вона може мати конфігурацію бронетранспортера, самохідного ПТРК, бойової розвідувальної машини або ж медико-евакуаційної машини. Cobra II має круговий захист від уламків та стрілецького озброєння калібру 7,62 мм, а також протимінний захист у вигляді V-подібного сталевого дна корпусу, яке здатне витримати підрив протитанкової міни або саморобних вибухових пристроїв.

Машина може бути оснащена різними варіантами озброєння та бойовими модулями, включаючи кулемети, автоматичні гранатомети, 30-мм гармати та протитанкові комплекси.

Про URAL відомо не багато. Це броньована машина призначений для використання у поліцейських та парамілітарних силах. Він має спеціально розроблене шасі та повний привід. Центральний диференціал із можливістю блокування, незалежну передню підвіску та жорстку задню вісь для підвищення прохідності на бездоріжжі.

Нагадаємо що у січні 2024 року Марокко замовило 200 бронемашин Cobra II.

Otokar Автотехніка Бронетехніка Європа Румунія Світ Сусіди Туреччина