fbpx
Пакистан отримав морський патрульний літак

Пакистан отримав морський патрульний літак

Embraer Авіація Азія ВМС Пакистану Морська авіація Пакистан Світ

Військово-морські сили Пакистану прийняли на озброєння морський патрульний літак.

Про це пише Мілітарний з посиланням на пресцентр ВМС Пакистану.

У Пакистані відбулася церемонія введення в експлуатацію першого сучасного двомоторного реактивного літака дальнього морського патрулювання.

Патрульний літак переобладнано з бази сучасного бразильського літака Embraer Lineage 1000.

Також було повідомлено, що Військово-морські сили Пакистану очікують ще на два літаки.

«Ці літаки будуть оснащені новітнім датчиками для виконання морських повітряних операцій», – зазначили військові Пакистану.

Lineage 1000 – найбільший реактивний літак в портфоліо компанії Embraer і своєю чергою створений на базі комерційного реактивного літака EMBRAER 190.

Літак має інтегрований комплект авіоніки Honeywell Primus Epic оснащений п’ятьма багатофункціональними екранами управління.

Lineage 1000 оснащено двома ефективними, надійними та простими в обслуговуванні двигунами General Electric CF34-10E7-B.

Морський патрульний літак ВМС Пакистану на базі літака Embraer Lineage 1000. Вересень 2021. Фото: ВМС Пакистану

Максимальна дальність польоту до 4 400 морських миль (8 149 км) з вісьмома пасажирами, або 4500 морських миль (8 344 км) з чотирма пасажирами з запасом палива на 200 морських миль.

Літак володіє відмінними експлуатаційними характеристиками та максимальною робочою швидкістю 0,82 Маха і здатний літати на висоті 12 497 метрів.

Нагадаємо, у 2020 році Державну компанію «Укрспецекспорт» оголошено переможцем багатомільйонного тендеру на ремонт літака-заправника Іл-78 Пакистану.

Також українська сторона отримала підтвердження намірів ВПС Пакистану укласти наступний пакет контрактів на капітальний ремонт ще двох літаків-заправників за результатами виконання першого контракту.

Embraer Авіація Азія ВМС Пакистану Морська авіація Пакистан Світ