fbpx
Пакистан провів стрільби протикорабельними ракетами

Пакистан провів стрільби протикорабельними ракетами

Азія ВМС Пакистану Індійський океан Навчання Пакистан Світ Флот

ВМС Пакистану провели стрільби протикорабельними ракетами в північній частині Арабського моря.

Про це повідомляє китайське інформаційне агентство Xinhua із посиланням на пакистанський флот.

За стрільбами особисто слідкував очільник ВМС Пакистану Зафар Махмуд Аббасі. На думку адмірала стрільби показали високий рівень готовності пакистанського флоту.

ВМС Пакистану відмовився надавати деталі щодо ракетних стрільб – окрім того, що стрільби велися із надводних і повітряних платформ.

Проте із відео стрільб можна зробити наступні висновки. Всього було випущено щонайменше дві протикорабельні ракети. ПКР С-802А була випущена із фрегата типу F-22P Zulfiqar.

https://www.youtube.com/watch?v=4PBa4DZo46s

Гелікоптер типу Westland Sea King запустив ПКР AM-39 Exocet. Проте не виключено, що із фрегату типу F-22P Zulfiqar було запущено дві ракети типу С-802А. Адже на відео видно запуск ПКР із фрегату цього типу в світлий час доби.

Однак окрім цього в тому ж сюжеті пакистанського телебачення є відео ряд пуску ракети із платформи, яка нагадує фрегат типу F-22P Zulfiqar, і в темний час доби. Окрім того на відео є окрема фотографія, де начебто патрульний літак типу P-3C Orion запускає ПКР AGM-84 Harpoon.

Проте в випадку P-3C Orion і AGM-84 Harpoon мова не йде про окремий відеоряд пуску ракети, а лише про картинку. Тому не виключено, що відповідна фотографія була лише додана до відеоряду без проведення реальних пусків.

Пуски протикорабельної ракети з ракетного катеру ВМС Пакистану

В якості цілі було використано списаний фрегат класу Type 21. В грудні 2019 року ВМС Пакистану проводили подібні тренування в північній частині Арабського моря. Тоді також було використано різні протикорабельні ракети із різних типів платформ.

Азія ВМС Пакистану Індійський океан Навчання Пакистан Світ Флот