fbpx
Партія «Козак-2» надійшла до 81 бригади ДШВ

Партія «Козак-2» надійшла до 81 бригади ДШВ

«Козак-2» 81 бригада ДШВ Бронетехніка Десантно-штурмові війська (ДШВ) Закупівлі ЗСУ НВО «Практика»

81-а окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України отримала партію броньованих автомобілів «Козак-2» виробництва НВО «Практика».

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages з посиланням на прес-службу частини на сторінці у Facebook.

Передача бойової техніки відбулась напередодні – в останні дні 2019-го року.

Інформація про кількість переданої техніки не розголошується.

“Сьогодні, в останній день 2019 року, сталась справжня зимова казка – наша бригада отримала цілу партію крутих та новеньких новорічних подарунків у вигляді броньованих бойових машин “Козак-2”, – написали у прес-службі

Нагадаємо, що ще у серпні 2019 року «Науково-виробниче об’єднання “Практика”» із випередженням графіку завершувало черговий контракт на постачання бронеавтомобілів «Козак-2» в інтересах Міністерства оборони України.

Загальна кількість машин у тій партії складала 40 одиниць, щоправда до якого саме підрозділу мали надійти машини – не повідомлялось.

Окрім переозброєння підрозділу 81 бригади на «Козак-2», у десантно-штурмових військах ЗСУ вже експлуатує ці машини 13 окремий десантно-штурмовий батальйон 95 бригади ДШВ, який отримав 33 броньовані автомобілі «Козак-2» у березні минулого року.

Партія бронеавтомобілів Козак-2 готується до передачі замовнику

Броньовані автомобілі«Козак-2» почали серійно виготовлятися з липня 2015 року. Окрім Збройних Сил України користувачами є Національна гвардія України та Державна прикордонна служба України.

Також завершились державні випробування броньованого автомобіля «Козак-2М1» розробки та виробництва НВО «Практика».

«Козак-2» 81 бригада ДШВ Бронетехніка Десантно-штурмові війська (ДШВ) Закупівлі ЗСУ НВО «Практика»