fbpx
Патронний завод: УОП і “Артем” підписали угоду з канадцями

Патронний завод: УОП і “Артем” підписали угоду з канадцями

Виробництво боєприпасів Гусєв ДАХК «Артем» Канада ОПК Співпраця Україна Укроборонпром

Укрооборонпром та ДАХК “Артем” уклади Угоду з канадськими компаніями, яка передбачає виробництво стрілецької зброї та боєприпасів до неї на новому патронному заводі. Про це очільник держконцерну Юрій Гусєв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Компанії, які виступили партнерами з боку Канади – Gl Munitions Inc. та Waterbury-Farrel.

Першим етапом співпраці, написав Гусєв, стане розробка техніко-економічного обгрунтування проекту будівництва майбутнього заводу.

Перед підписанням угоди було укладено меморандум з Агенцією уряду Канади щодо порозуміння та співробітництва у оборонно-промисловій сфері, аерокосмічної діяльності та виробництва боєприпасів.

Цікаво, що компанія з назвою, аналогічною тій, яку озвучив Ю. Гусєв – Gl Munitions Inc. – була зареєстрована лише в квітні 2021 року у Торонто.

Компанія Waterbury-Farrel є канадським виробником обладнання для виготовлення боєприпасів. Компанія є підрозділом Magnum Integrated Technologies Inc.

Ще в 2017 році медіа повідомляли про намір Waterbury-Farrel спільно зі Stiletto Systems Ltd. зайти на український ринок і брати участь в тендері на будівництво підприємства з виготовлення боєприпасів.

Виробництво боєприпасів Гусєв ДАХК «Артем» Канада ОПК Співпраця Україна Укроборонпром