fbpx
Пентагон назвав брехнею заяву Росії про хімзброю на Донбасі

Пентагон назвав брехнею заяву Росії про хімзброю на Донбасі

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда Росія США Україна

Сполучені Штати спростували дезінформацію, поширену міністром оборони Росії Шойгу, нібито Україна та США готують провокацію з хімічною зброєю.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони США.

Також у Державному департаменті США закликали Москву припинити вживати фальшиву риторику.

Прессекретар Пентагону Джон Кьорбі, відповідаючи на питання про приватні військові компанії, які нібито постачають хімічні речовини до Східної України для здійснення провокацій, заявив, що інформація не відповідає дійсності.

«Заяви міністра Шойгу є абсолютно неправдивими», – підкреслив речник Міністерства оборони США Джон Кірбі.

Речник Міністерства оборони США Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, чи спілкувався глава міноборони Ллойд Остін з російським колегою, Кірбі наголосив: «Він не розмовляв з міністром Шойгу, і в його календарі немає нічого, аби про це можна було говорити сьогодні».

Своєю чергою речник Державного департаменту Нед Прайс указав, що саме Росія несе відповідальність за ескалацію напруженості поблизу кордону України.

«Усупереч заявам міністра оборони Росії, відповідальність за ескалацію напруженості несе Росія та її маріонетки, а не Україна чи Сполучені Штати», – написав він у Твіттері.

Прайс додав, що США закликають Росію припинити використання фальшивої, провокаційної риторики та «зробити вагомі кроки для деескалації напруженості, щоб створити позитивну атмосферу для дискусій».

Заява речника Державного департаменту Неда Прайса

Нагадаємо, Шойгу на засіданні колегії міноборони РФ за участю Путіна заявив, буцімто Україна спільно зі США готують на Донбасі провокацію з використанням хімічної зброї.

«Достовірно встановлено, що у населених пунктах Авдіївка та Приазовське Донецької області перебувають понад 120 співробітників американських приватних військових компаній. Вони обладнують вогневі об’єкти в житлових будинках та на соціально значущих об’єктах, здійснюють підготовку українських сил до проведення спеціальних операцій та активних бойових дій… Для здійснення провокацій до міст Авдіївка та Червоний Лиман доставлені резерви невстановленого хімічного компоненту», – заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда Росія США Україна