fbpx
Пентагон розглядає доцільність відмови від 2 авіаносців

Пентагон розглядає доцільність відмови від 2 авіаносців

Авіаносці Авіаносці типу Gerald R. Ford ВМФ США Світ США Флот

Офіс Міністра оборони США пропонує керівництву оборонного відомства відмовитися від 2 авіаносців.

Про це повідомляє ресурс Defense News.

Дана пропозиція є частиною дослідження щодо перспективної структури ВМФ США.

Відповідно до неї кількість авіаносців необхідно скоротити із 11 до 9. Скорочення кількості авіаносців до 9 одиниць означає, що одномоментно в розпорядженні командування флоту буде не більше 6-7 авіаносців.

По оцінкам окремих експертів це може змусити відмовитися від постійної присутності авіаносних ударних груп США в ключових регіонах Євразії.

Авіаносці США

Замість цього авіаносці можуть направлятися в походи по мірі можливості чи лише в випадку виникнення кризових ситуацій.

Дослідження Пентагону пропонує кількість есмінців і крейсерів підтримувати на рівні 80-90 одиниць. Паралельно дослідження пропонує збільшити кількість менших надводних бойових кораблів класу фрегат і нижче до рівня 55-70 одиниць.

Окрім того парк морських безпілотників необхідно буде збільшити до 65 одиниць. На сьогодні ВМФ США має до 90 крейсерів і есмінців.

Також в складі флоту 20 бойових прибережних кораблів і іще 15 перебувають на різних стадіях виробництва. Окрім того планується замовити не менше 20 фрегатів типу FFG(X).

Тим самим для виходу на цифру в 70 одиниць кораблів класу фрегат і нижче необхідно замовити іще не менше 15 перспективних фрегатів.

Авіаносці Авіаносці типу Gerald R. Ford ВМФ США Світ США Флот